Facebook vrea ca utilizatorii să plătească pentru a citi știri

Data publicării:
Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Gulliver/GettyImages

Facebook testează un serviciu nou: introducerea unui sistem de plată tip abonament, astfel încât utilizatorii platformei să nu poată citi gratuit decât 10 articole.

Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Gulliver/GettyImages

Într-un interviu acordat publicației online The Street, Campbell Brown, șefa diviziei pentru parteneriate vizând știrile a Facebook, a anunțat că rețeaua de socializare testează posibilitatea de a introduce plata pentru citirea știrilor.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit în întâlnirile noastre inițiale cu mai multe ziare și editori digitali este că - „vrem un abonament, vrem să vedem o limită după care să se introducă plata pe Facebook”. Asta facem acum, lansăm un produs de abonament”, a declarat Brown.

Odată cu mutarea cititorilor în mediul online, publicațiile au pierdut mare parte din abonamente și încasări din publicitate, iar industria s-a contractat considerabil. Facebook plănuiește să înceapă testele mai târziu în acest an și va integra această funcție într-una deja existentă - Instant Articles. Potrivit unor surse din cadrul Facebook, citate de cNET, încă nu este clară metoda de plată asociată acestei funcții, însă dacă publisherii vor fi mulțumiți de rezultatele testelor, programul ar putea fi extins din 2018.

Potrivit The Street, noua funcție a celor de la Facebook nu este cu mult diferită de metoda folosită deja de majoritatea marilor publicații americane(The New York Times, Washington Post, Los Angeles Times) - fiecare utilizator poate citi gratuit un număr de articole, după atingerea acestui număr, dacă utilizatorul dorește să citească alte știri va putea face acest lucru doar după ce va plăti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri