Leftover Swap. Resturile alimentare pot fi donate prin smartphone

Data publicării:
mancare-2

Aplicaţia Leftover Swap, prin intermediul căreia resturile de mâncare ajung pe masă unui străin, funcţionează destul de simplu. Aceasta este descarcată în telefonul inteligent, iar atunci când există mâncare de donat, utilizatorul trebuie să urmeze câţiva paşi.

„Pur şi simplu faci o poză mâncării rămase, o încarci şi cu puţin noroc, cineva aflat în apropiere va dori resturile mele de pizza”, explică un jurnalist BBC.

Lansată de curând, aplicaţia naşte deja controverse. Specialiştii care au inventat-o cred însă că va avea succes, cel puţin la unele categorii de vârstă.

„Nu este pentru toată lumea. Mulţi înclină să doneze mâncare, iar una dintre categoriile care ar putea fi interesate o reprezintă studenţii”, subliniază Dan Newman, iniţiator aplicaţie Leftover Swap.

Aplicaţia Leftover Swap ar putea ajuta la reducerea irosirii mâncării. Potrivit organizaţiei pentru agricultură a ONU, o treime din hrana produsă este irosită, adică 1,3 miliarde de tone în fiecare an. Un raport al FAO arată că valoarea hranei care se pierde sau este aruncată ajunge anual la aproximativ 680 de miliarde de dolari în țările capitalizate și la 310 miliarde de dolari în țările în curs de dezvoltare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri