Magazinul viitorului nu are cozi sau case de marcat

Data actualizării: Data publicării:
amazon go

Americanii de la Amazon vor lansa anul viitor în Seattle primul magazin Amazon Go. Este vorba de un concept nou, în care angajații se vor ocupa doar de aranjarea produselor pe rafturi, magazinul nefiind dotat cu case de marcat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deși arată ca orice alt magazin, Amazon Go este foarte diferit: nu există case de marcat la ieșire, rafturile sunt dotate cu senzori, camere de filmat și inteligență artificială.

Conceptul este simplu și combină ideea magazinului clasic cu modul de funcționare al magazinelor online. La intrare clientul, care trebuie să descarce aplicația Amazon și să își creeze un cont, scanează un cod pentru a semnala că este prezent în magazin. Din acel moment sistemul va ști exact ce a luat clientul de pe raft(inclusiv ce a pus la loc) și va actualiza coșul virtual. După ce a finalizat cumpărăturile, este suficient să părăsească magazinul și va primi pe email o factură care conține tot ce a cumpărat iar cardul asociat contului Amazon va fi taxat.

Pentru moment magazinul Amazon Go este în varianta de test și este disponibil doar angajaților companiei, însă americanii anunță că acesta va fi deschis publicului în prima parte a anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri