Mare parte din utilizatorii Google au dreptul la despăgubiri din partea companiei. Cum pot fi ceruți banii și despre ce sume e vorba

Data publicării:
logo Google sediu silicon valley
Sediul Google. Foto: Profimedia Images

Google plătește 23 de milioane de dolari pentru a soluționa pe cale amiabilă un proces colectiv în cadrul căruia mai mulți utilizatori susțin că le-a fost încălcat confidențialitatea, prin partajarea datelor cu terțe părți, relatează The New York Times.

Pot cere o parte din acești bani toți americanii care au folosit Google între 2006 și 2013 și au dat click pe rezultatele unei căutări.

Potrivit reclamanților din procesul colectiv, gigantul tehnologic a împărtășit date „foarte sensibile” și „de identificare personală” cu terțe părți – inclusiv numele complet, adresa, numărul de telefon și numărul cardului de credit – care cresc „riscul de furt de identitate”.

Deși compania susține că nu a făcut nimic greșit, a decis să soluționeze procesul pe cale amiabilă în august 2022, pentru 23 de milioane de dolari.

Administratorii companiei au creat acum un site cu mai multe informații despre caz și au deschis o platformă pentru ca oamenii să depună cereri de plată.

Potrivit acestui site, fiecare reclamant aprobat va primi aproximativ 7,70 de dolari. Cu toate acestea, suma se poate modifica în funcție de câte persoane depun cerere și câte cereri sunt aprobate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri