Nokia LUMIA 925, cel mai bun telefon cu Windows 8 de pe piață

Data publicării:
nokia lumia 925

Este, în esență, același telefon ca 920-ul doar că este considerabil mai subțire, cu un corp de aluminiu mai ușor. Nokia a adus și o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește camera atât din punct de vedere al hardware-ului, dar și al softului.

Dacă Nokia Lumia 920 poate fi numit un tanc, atunci 925 ar fi un bombardier pentru misiuni secrete. Ambalajul mare și colțuros din policarbonat a fost înlocuit de un plastic ușor încojurat de un cadru de aluminiu dublat de un strat subțire de policarbonat pe spate. Rezultatul este o carcasă subțire de 8.5 mm și chiar dacă cei 2 mm cu care este mai subțire decât Lumia 920 nu par mare lucru, dacă țineți cele două telefoane unul lângă altul, senzația este foarte diferită.

Ecranele foarte mari pe smartphone-uri pot face utilizarea lor dificilă cu o singură mână, dar în cazul Lumia 925, la fel ca și în cazul Samsung Galaxy S4, carcasa foarte subțire face experiența mult mai plăcută.

Display-ul telefonului este un AMOLED cu o diagonală de 4.5 inchi. Cu excepția ecranului, device-ul este curbat în toate modurile posbile, astfel încât să îi confere telefonului o formă cât mai fluidă și naturală.

Nokia a îmbunătățit, de asemenea, și luminozitatea butoanelor capacitive, acestea fiind mai albe decât pe Lumia 920 unde aveao o tentă gălbuie.

În spatele Nokia 925 găsim o cameră PureView și un flash LED. Din păcate, așezarea boxei în partea de jos nu produce cele mai bune rezultate pentru ascultarea muzicii. Nokia 920 avea un sunet mai puternic și mai clar.

O altă schimbare vine cu plasarea porturilor exclusiv în partea de sus a device-ului.

Două probleme care enervează

Există, totuși, două probleme cu designul noului telefon care provin de la materialul de pe spate. În partea de sus a telefonului, acesta flexează puțin și dacă sunteți extrem de exigenți puteți observa un mic gol între cadrul de aluminiu și plăcuța de policarbonat. Nokia a explicat că acesta a fost un element intenționat pentru a le permite tehnicienilor să pătrundă într-o carcasă ce nu posedă șuruburi sau alte mecanisme de deschidere. Acest lucru rămâne, însă, o mică zgârietură pe mașina cea nouă: puțin enervant, dar cu timpul veți uita complet de asta.

A doua problemă ar fi lipsa de culoare și implicit de personalitate, dacă o putem numi astfel. Iar pentru fanii gamei Lumia acest lucru ar putea fi o dezamăgire, deoarece acum nu vor mai avea o gamă variată de culori vesele din care să aleagă.

Rezoluție, culori, cameră

Spre deosebire de displayul IPS LED de pe 920, modelul 925 are un ecran AMOLED, ceea ce a ajutat, fără îndoială, să facă telefonul mai subțire. În rest, ecranul este foarte responsiv la atingere și sistemul de operare este foarte rapid.

Culorile sunt, de asemenea, foarte bine reprezentate pe acest telefon. Nokia a inclus și o aplicație care permite utilizatorilor să regleze balansul de culoare în funcție de preferințe.

Ca și în cazul Lumia 920, ecranul are o rezoluție de 1280 pe 768, iar rezultatul este o densitate foarte bună de pixeli pe inch. Nu este la fel de impresionantă ca rezoluția de pe 1920 pe 1080 de pe Galaxy S4, dar până când Windows Phone va suporta rezoluții atât de mari, acesta este cel mai bun de pe piață în momentul de față.

Camera are același senzor de 8,7 megapixeli, dar Nokia a adăugat un nou element de optică. A șasea lentilă, care este făcută din sticlă, stă deasupra unei lentile de plastic care se afla și în Lumia 920. Din păcate, această îmbunătățire este una minoră, iar forografiile realizate cu cele două aparate sunt aproape identice.

Odată cu noul Lumia 925 Nokia a introdus o nouă aplicație de Smart Cam care permite realizarea mai multor fotografii într-o succesiune rapidă și multe alte opțiuni pentru editarea lor ulterioară.

Funcția Motion Focus permite utilizatorilor să introducă blur de mișcare, să elimine persoane sau obiecte din fotografie sau să realizeze poze cu subiecte în mișcare.

Concluzie

Nokia 925 include a o baterie de 2000 de mAh, ceea ce înseamnă o capacitate rezonabilă. Nu spectaculoasă, nu deranjantă, doar cu aproximativ 30 de minute în plus față de Lumia 920.

Din punct de vedere al performanței, telefonul este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon S4 dual core de 1,5 Ghz și combinat cu cei 1GB de RAM permite sistemului de operare să ruleze fără nicio încetinire sau împotmolire.

Așadar, până când sistemul de operare va prinde din urmă concurența și va oferi o gamă mult mai largă de aplicații, Lumia 925 este un echipament hardware foarte performant și fără îndoială cel mai bun telefon cu Windows 8 de pe piață.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri