Românii caută telefoanele cu ecrane tactile tot mai mari

Data publicării:
22012013 20telefoane 20caramida-45130

Dan Dragomir îşi schimbă telefonul o dată la şase luni şi spune că nici aşa nu reuşeşte să ţină pasul cu schimbările tehnologice. A renunţat la laptop, pentru că multe din funcţiile pe care acesta le are sunt acum disponibile pe mobil.

„Poți face o fotografie, o redimensionezi, o editezi, o încarci pe blog, scrii textul aferent, poți face filme, poți edita filme pe telefon”, spune Dan Dragomir, blogger de tehnologie.

Telefoanele mobile s-au transformat în adevărate sisteme multimedia. Au ecran mare şi permit instant accesul la internet. Chiar dacă ar putea părea că ne-am întors în urmă cu cel puţin zece ani în ceea ce priveşte dimensiunile, caracteristicile acestora fac ca ele să fie ideale pentru cei care deţin un business online.

Cu toate că bateria nu le ține o zi întreagă, smartphone-urile au și avantaje. Spre exemplu, poți filma în format high-definition așa că nu ai nevoie de o cameră de filmat atunci când mergi în vacanță.

Ecranul mare îi poate incomoda pe unii utilizatori

„De multe ori, pentru o mână normală, este greu de accesat, să atingi o aplicație din stanga sus cu o singură mână este destul de greu”, spune Adrian Dumitru, reprezentant magazin online.

Preţul telefoanelor inteligente a scăzut constant în ultimii ani. Dacă acum doi-trei ani cel mai ieftin smartphone costa 3.000 de lei, acum unul este de două ori mai ieftin. În România, în prezent sunt peste 2,5 milioane de telefoane inteligente. Doar anul trecut, unul din trei telefoane vândute a fost un smartphone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri