Ziua lansărilor pentru Apple și Nokia. Cu ce noutăți au venit cele două companii

Data publicării:
lansari

Lumia 2520 este aparatul de care se leagă multe speranţe la Nokia, o companie care a trecut la limită de faliment.

În centrul lansării Apple de la San Francisco au fost mult aşteptatele iPad de ultimă generaţie. Compania americană şi-a denumit ultima creaţie în domeniu iPad Air, tocmai pentru a pune în evidenţă calităţile noului dispozitiv.

Noua tabletă este cu 20 la sută mai subţire decât modelele precedente și cântăreşte sub jumătate de kilogram. Are un ecran de 25 de centimetri şi este de două ori mai rapid decât generaţia anterioară. Preţul iPad Air pleacă de la 365 de euro şi poate ajunge la 456 de euro. Prezentată în cadrul aceluiaşi eveniment, tableta iPad Mini întruneşte aceleşi calităţi într-un format mai redus.

Sora mai mică a iPad Air pleacă de la un preţ de 238 de euro şi poate ajunge până la 383 de euro. Ambele vor putea fi cumpărate de pe 1 noiembrie.

Zi mare a fost şi pentru Nokia, care a lansat prima sa tabletă - Lumia 2520 - într-un eveniment plin de fast organizat la Abu Dhabi.

Dispozitivul are un ecran de 25 de centimentri şi funcţionează pe sistem Windows. Beneficiază de o tastatură portabilă şi de o cameră video cu rezoluţie de şase megapixeli. Preţul tabletei este de 365 de euro, adică egal cu iPad Air de la Apple. Pe lângă tabletă, Nokia a lansat şi două telefoane inteligente cu ecran mare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri