Adevărul despre pangasius

Data actualizării: Data publicării:
pangasius ok

La nivel global, zeci de mii de tone de pește Pangasius își găsesc drumul în bucătăriile consumatorilor, lunar. De asemenea, în România este un produs căutat mai ales din perspectiva prețului, unul redus, scrie site-ul digi-life.tv.

pangasius ok

În timpul unei cercetări, reporterii NDR - Michael Höft și Christian Jentzsch - au aflat că producția de Pangasius este o problemă atât pentru animale, cât și pentru oameni și mediul înconjurător. Aceștia au descoperit acvaculturi în care peștii erau ținuți în spații extrem de înguste și au identificat multiple ilegalități: de la fermele situate pe Mekong, unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă din cauza numărului mare de fabrici care deversează în acesta apele reziduale, la injectarea în masă a antibioticelor și a hormonilor.

Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui şi a face treburi „murdare”. Mai precis, Pangasiusul este o găselniţă a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

Cu toate acestea, există o urmă de speranță. Cei doi reporteri au descoperit și o fermă organică, dar care produce, în mod evident, mai scump.

Catherine Zucco, un expert în pește, este convinsă că numai consumatorii pot influența condițiile de creștere din Vietnam. În cazul în care sunt dispuși să plătească mai mult pentru un Pangasius „curat”, producătorii își vor îmbunătății condițiile.

Mai multe amănunte despre acest tip de pește aflați în documentarul difuzat pe Digi Life.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri