Video „Baloo din Parcul Călimani”. Imagini surprinse de o cameră de monitorizare

Data actualizării: Data publicării:
Urs filmat de o cameră de monitorizare în Parcul Național Călimani.
Urs filmat de o cameră de monitorizare în Parcul Național Călimani. Sursa: captură video Romsilva

Imagini care amintesc de celebrul film animat „Cartea Junglei” au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de Romsilva în Parcul Național Călimani.

„Baloo face din nou spectacol”, se arată într-o postare pe Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Ursul este filmat în timp ce se apropie de un copac, îl adulmecă, apoi se scarpină cu spatele de el, la fel cum făcea celebrul urs din „Cartea Junglei”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși: îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat mirosul lăsat pe arbori, explică specialiștii Romsilva.

Parcul Național Calimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

În Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 de hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, o zonă „tampon”, sunt 7.747,3 de hectare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri