Greta Thunberg și mai mulți activiști de mediu au blocat intrările în Parlamentul Suediei

Data publicării:
greta protest suedia
Greta Thunberg îi cheamă pe activiștii de mediu să protesteze pentru justiție climatică. Sursa foto: Profimedia Images

Activista Greta Thunberg şi numeroşi colegi de-ai ei care militează pentru climă au protestat în faţa intrărilor Parlamentului suedez pentru soluții concrete care să ajute la depășirea crizelor care amenință omenirea. La protest s-a alăturat și un grup de oameni de știință, informează DPA, preluat de Agerpres.

Grupul de activiști conduși de Greta Thunberg a blocat luni mai multe intrări în clădirea Parlamentului pentru a atrage atenţia asupra crizelor sociale urgente şi asupra necesităţii unei schimbări imediate şi juste, potrivit unei declaraţii privind acţiunea.

"Această acţiune este o opoziţie faţă de perpetuarea acestui sistem mortal şi injust. Cei mai bogaţi consumă cantităţi enorme de resurse, în detrimentul unor părţi semnificative din populaţia lumii care nu îşi pot satisface nici măcar nevoile de bază", a subliniat Thunberg în declaraţia postată pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Lumea se schimbă rapid. Este o datorie democratică să fim implicaţi activ în modelarea direcţiei schimbării. Îi invităm pe toţi care pot să vină alături de noi", a continuat Greta Thunberg.

Lui Thunberg i s-a alăturat un grup de oameni de ştiinţă din diferite domenii de cercetare şi zeci de activişti, după cum a precizat activista. Aceştia au făcut, de asemenea, apel la soluţii structurale pentru a depăşi crizele actuale care ameninţă omenirea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri