Imagini șocante făcute publice de NASA. Și Africa arde

Data actualizării: Data publicării:
incendii-africa-amazon

Gravitatea incendiilor din Amazon a dus la un val de indignare în comunitatea internaţională şi printre liderii lumii. Mulţi se întreabă cât de bine o duc şi celelalte regiuni împădurite ale lumii. Pe lângă incendiile care mistuie Pădurea Amazoniană şi Siberia, şi pădurile din Africa sunt într-un pericol poate chiar mai mare, aşa cum dezvăluie mai multe hărţi realizate de sateliţi ai NASA, informează BBC.

Pe parcursul a două zile în timpul săptămânii trecute, Angola s-a confruntat cu aproximativ de trei ori mai multe incendii decât Brazilia. Conform informaţiilor NASA, în Angola au izbucnit 6902 de incendii şi alte 3395 în ţara vecină, Congo. Prin comparaţie, Brazilia s-a confruntat cu 2127 de incendii de pădure.

Emmanuel Macron, care a oferit sprijinul Franţei şi al celorlalţi membri ai G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană, a atras atenţia şi asupra crizei din Africa. „Pădurile ard şi în pădurile din regiunea sub-Sahariană”, a scris preşedintele Franţei pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Informaţiile obţinute din hărţile NASA nu ne arată, însă, dacă e vorba de incendii de vegetaţie sau de pădure şi nici cât de mari sunt ele. Observatorii atrag atenţia că nişte incendii izbucnite în urmă cu doi ani păreau că au fost puse cu bună-ştiinţă.

Se crede că fermierii pornesc incendiile pentru a avea mai mult teren agricol la dispoziţie, aşa cum fac şi cei din Brazilia. Această tehnică agricolă controversată îi nelinişteşte pe activiştii pentru protecţia mediului pentru că duce la distrugerea pădurilor, eroziunea solului şi distrugerea biodiversităţii.

Această modalitate este, însă, cea mai rapidă de a defrişa pentru agricultură şi are avantajul că omoară bacterii, iar cenuşa rezultată îmbogăţeşte pământul cu nutrienţi pentru recolte. Procedura este pusă în practică în fiecare an în Angola şi Congo înainte de sezonul ploios, care ar urma să înceapă luna următoare. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care incendiile nu au atras atât de multă atenţie spre deosebire de cele din Amazon şi Siberia.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Hailey Bieber a postat noi imagini cu burtica de gravida. Vezi ce pofte are vedeta in sarcina: “Nu ma...