Lacul care nu îngheaţă niciodată

Data publicării:
12832448_10153407942996500_6990562322324312437_n

Lacul Ochiul Beiului este una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Caraș-Severin. Anual, locul atrage mii de vizitatori, curioși să admire lacul de un albastru-verzui cum rar mai poate fi văzut. E parte a Parcului Naţional Cheile Nerei-Beușnița, una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din ţară.

Drumul e anevoios, iar lacul pare să nu vrea să se lase găsit. Frumusețea pădurii te îmbie, însă, să mergi înainte. Drumul de pământ şerpuieşte pe marginea râul Bei. Liniștea călătorului e întreruptă din loc în loc de cascade. Văioaga este prima care îţi iese în cale.

Andrei Șefer, ranger în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița: „În spatele nostru se află cascada Văioaga, prima cascadă de pe traseul Valea Beiului. După care urmează Ochiului Beiului și cascada Beușnița."

De la cascada Văioaga mai sunt doi kilometri de drum ce poate fi străbătut cu maşina. De la păstrăvărie încolo, turiştii trebuie să meargă pe jos.

Turist: "Ochiul Beiului... fără cuvinte. E atât de albastru profund și minunat. Un loc incredibil în care să ai câteva momente de pace și să te bucuri de peisaj. Absolut să te bucuri de peisaj."

Turist: "Un peisaj superb, natură frumoasă, aer curat. Ce să mai, e de văzut. Da, prima oară și sper să nu fie și ultima."

Lacul Ochiul Beiului nu îngheață niciodată. Temperatura apei nu scade sub 4 grade, indiferent cât de rece e iarna şi nu urcă peste 8 grade, indiferent de cât de caldă e vara. Multe legende încearcă să dezlege misterul apariţiei lacului.

Andrei Șefer, ranger Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița: "Legenda unui tânăr nobil otoman, Bei care s-a îndrăgostit de o păstoriță din părțile locului. Tatăl acestuia, nefiind deacord cu relația celor doi, decide să curme viața tinerei păstorițe. Beiul nesuportând acest lucru, își ia la rândul lui viața iar legenda spune că lacul s-a format din lacrimile acestuia pentru tânăra păstoriță."

La Ochiul Beiului se ajunge din Timișoara în aproximativ 3 ore. Prima partea a drumului o parcurgeți pe DN 59 până în Moravița. Continuaţi apoi pe DN 57 până în Oravița, iar apoi pe drumul județean 571 C până în localitatea Potoc. De aici, găsiţi indicatoare spre lacul Ochiul Beiului din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri