„Roger Federer, ești de acord cu asta?” Cricitile aduse de Greta Thunberg și răspunsul tenismanului

Data actualizării: Data publicării:
roger federer
Roger Federer Foto: Guliver/Getty Images

Jucătorul de tenis Roger Federer a răspuns cricilor aduse de activiști pentru mediu, inclusiv Greta Thunberg, pe tema împrumuturilor acordate de sponsorul său Credit Suisse, relatează BBC.

Federer a fost criticat pentru asocierea cu banca din țara natală care, spune Thunberg, investește masiv în companii care caută noi zăcăminte de combustibili fosili.

Iau foarte în serios impactul și amenințările schimbărilor climatice, mai ales că am venit în Australia pe fondul acestor incendii. Din postura de tată a patru copii și susținător convins al educației universitare, am mare respect și admirație pentru această mișcare”, a spus el.

Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a devenit vocea activiștilor împotriva schimbărilor climatice, s-a alăturat criticilor lui Federer când a distribuit un tweet al 350.org Europe.

Din 2016, Credit Suisse a dat 57 de milioane de dolari companiilor care caută zăcăminte noi de combustibili fosili, ceea ce este incompatibil cu Acțiunea pentru Climă. Roger Federer, ești de acord cu asta?”, este mesajul redistribuit, care are hashtag #RogerWakeUpNow.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri