România, o oră în beznă. 43 de orașe sărbătoresc „Ora Pământului”

Data publicării:
2303ora 20pamantului-56520

Capitala evenimentului este, în acest an, Timişoara. În Bucureşti s-au stins luminile la Palatul Parlamentului şi Palatul Victoriei, în timp ce sute de brașoveni au venit cu lumânări în Piaţa Sfatului. La Oradea, primăria şi Teatrul de stat Regina Maria au fost clădirile care au rămas în beznă. La Arad, peste o sută de bicilişti au pedalat prin oraş purtând becuri ecologice.

Oraşul australian Sydney a fost primul care a dat startul acţiunii Ora Pământului

Clădirea Operei din metropola de la Antipozi s-a cufundat în întuneric timp de o oră, în lupta împotriva încălzirii globale. Ea a fost urmată, rând pe rând, de alte clădiri din Asia - printre ele, Turnul Tokyo din capitala Japoniei, turnurile Petronas din Malaezia şi Stadionul Olimpic din Beijing.

A fost apoi rândul clădirilor din Orientul Mijlociu să se alăture iniţiativei, în frunte cu cea mai înaltă construcţie din lume, turnul Burj Khalifa din Dubai.

La fel ca multe alte capitale din lume, şi Moscova a participat la această iniţiativă, iar Palatul Kremlin, reşedinţa oficială a preşedintelui Rusiei, a rămas în întuneric timp de o oră.

În următoarele ore, vor rămâne în întuneric şi Turnul Eiffel, Palatul Buckingham, Cascada Niagara şi Empire State Building.

În total, sute de milioane de oameni din 150 de ţări vor stinge lumina pentru 60 de minute, într-o acţiune de sprijinire a luptei împotriva încălzirii globale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri