Transalpina a fost închisă temporar

Data actualizării: Data publicării:
transalpina zapada

Circulaţia rutieră pe drumul naţional 67C, Transalpina, este restricţionată între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului pentru autovehiculele neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, din cauza zăpezii şi a vântului puternic. Autoritățile iau în calcul chiar închiderea șoselei. 

transalpina

ACTUALIZARE. Şoseaua Transalpina a fost închisă temporar pentru că în zonă zăpada a ajuns la 15 centimetri şi mai mulţi turişti au rămas blocaţi în maşini care aveau cauciucuri de vară.


 

ACTUALIZARE. Transalpina s-ar putea închide definitiv până la primăvară. Propunerea făcută de autorităţile din Gorj către CNADNR vine mai devreme faţă de alţi ani. Asta după ce a nins viscolit, în unele locuri zăpada măsoară deja 15 centimetri, iar în alte zone este polei. În plus, în această dimineaţă, mai mulţi turişti au rămas blocaţi pe cea mai înaltă şosea ţară, din cauză că maşinile lor nu erau echipate de iarnă.


Restricţiile au fost impuse ca urmare a condiţiilor meteorologice.

În zonă, stratul de zăpadă atinge 2-3 centimetri.

De asemenea, pe sectorul de drum, se înregistrează ninsoare măruntă şi vânt puternic, cu vizibilitate la 50-100 metri.

La ieșirea din stațiunea Rânca este un filtru de poliție și șoferii ale căror mașini nu sunt echipate corespunzător sunt amendați. 

De asemenea, autoritățile au precizat că dacă vremea nu se îmbunătățește, șoseaua Transalpina va fi închisă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri