Galerie Foto Un oraș din Siberia a fost acoperit de zăpadă gri

Data publicării:
Orașul siberian Achinsk
Orașul siberian Achinsk a fost acoperit de zăpadă gri. FOTO: Telegram

Orașul siberian Achinsk a fost acoperit de zăpadă gri, iar majoritatea localnicilor bănuiesc că de vină este poluarea de la o fabrică de oxid de aluminiu din apropiere, a scris presa locală, citată de The Moscow Times.

Fotografiile și videoclipurile distribuite online arată zăpada din orașul cu o populație de 100.000 de oameni acoperită de un strat gros de praf gri.

„Un fel de pulbere cade peste capul oamenilor, iar acestea sunt considerate condiții normale de mediu?”, întreabă un localnic într-un videoclip distribuit pe site-ul rus de socializare VKontakte. 

„Nu ne amintim să mai fi fost așa ceva. Nici măcar nu mai trebuie să luați probe [de aer] la laborator – le puteți aduna doar cu o lopată, deoarece întregul oraș este acoperit cu această mizerie!”, a spus o altă persoană .

Zeci de locuitori au depus plângeri la autorități, iar Ministerul Mediului din regiunea Krasnoyarsk a început controale la cei mai mari poluatori industriali ai orașului.

Orașul siberian Achinsk a fost acoperit de zăpadă gri. FOTO: Telegram
Orașul siberian Achinsk a fost acoperit de zăpadă gri. FOTO: Telegram

Reprezentanții fabricii de oxid de aluminiu, filială a gigantului rus de aluminiu Rusal, pe care oamenii consideră că e de vină pentru această situație, au declarat că uzina și-a suspendat parțial activitatea, a informat presa locală. 

Autoritățile au emis vineri o avertizare de „poluare” pentru mai multe localități din regiunea Krasnoyarsk – care se află la peste 3.000 de kilometri est de Moscova – inclusiv Achinsk și capitala regională. Prin alertă se cerea ca instalațiile industriale să reducă temporar emisiile în condiții meteorologice „nefavorabile” care împiedică dispersarea poluanților în atmosferă.

Regiunea Krasnoyarsk este afectată în mod regulat de probleme de poluare a aerului, autoritățile din Krasnoyarsk emițând în mod constant avertismente din cauza poluării puternice.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri