VIDEO. Cum arată „Litoralul Olteniei”, locul care atrage turiștii ca un magnet

Data publicării:
plaja bascov
VIDEO. Cum arată „Litoralul Olteniei”, locul care atrage turiștii ca un magnet. Foto: Captură video

Nu doar litoralul este la mare căutare în această perioadă. În sudul Olteniei există un loc ce atrage turiștii ca un magnet. La Calafat au fost amenajate mai multe plaje, unde vin în fiecare weekend sute de persoane. La terasele deschise, prețurile sunt pentru buzunarul tuturor, iar închirierea unui șezlong costă doar 10 lei.

Plaja Başcov de la Calafat îi face pe turişti să nu simtă lipsa brizei mării. Iar serviciile sunt ca pe litoral. Aici găsiți o plajă amenajată cu nisip fin, apa este ideală pentru înot, iar restaurantele din zonă vă aşteaptă cu preparate cu specific pescăresc.

Turist italian: E foarte frumos. Totul este foarte liniștit. Totul este foarte curat. Și în Italia avem așa frumos.

Turist: Foarte frumos! Aproape ca la mare! Prețurile sunt acceptabile. Îmi place să stau aici că e frumos. E ca la mare, e mai frumos!

Autorităţile locale vor să mai concesioneze și alte plaje din Calafat.

Doru Mitulețu - primar Calafat: Așa cum se știe, Calafatul este riveran Dunării. Trebuie să exploatăm ce Dumnezeu ne-a dat. În acest moment avem câteva societăți care au investit în plaje. Încercăm să scoatem la licitație cât mai multe parcele.

Pentru cine vrea să petreacă mai multe zile la Başcov, proprietarii de terase oferă şi locuri de cazare.

Mihaela - proprietar terasă: Le oferim condiții impecabile, băuturi răcoritoare, sezlonguri, umbreluțe. Avem căbănuțele în lateral, le oferim cazare.

Preţul pe noapte la o cabană cu două paturi este de 200 de lei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri