VIDEO. O plajă dispărută în urmă cu peste 30 de ani a reapărut peste noapte după o maree ciudată

Data actualizării: Data publicării:
plaja

O plajă irlandeză care a dispărut în urmă cu mai mult de 30 de ani „s-a întors” pe o insulă de pe coasta Mayo County informează The Guardian

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nisipul de pe plaja Dooagh, insula Achill, a fost spălat de furtuni în 1984, lăsând în urmă doar pietre. Acum, la 33 de ani distanță, o maree ciudată a readus sute de tone de nisip în zona în care se afla vechea plajă, spre bucuria localnicilor.

„O furtună mare a distrus plaja. A fost complet spălată și în 1984 a fost ultima dată când plaja era acolo. Acum, în aprilie, am avut acea perioadă foarte rece, cu vânt foarte puternic și probabil a adus nisip din altă parte”, a declarat Sean Molloy, managerul unei agenții de turism din zonă.

Alan Gielty, care conduce un restaurant local, a declarat că plaja reapărută peste noapte atrage un nou aflux de turiști. „Avem un sat frumos așa cum este, dar este minunat să privim și să vedem această plajă frumoasă în loc de roci” a spus el. „Din momentul în care oamenii au auzit de apariția plajei, am avut mult mai mulți vizitatori din centrul țării”, a mai declarat Gielty.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri