Vremea se răcește puternic

Data actualizării: Data publicării:
Vant, meteo, vremea_GettyImages_noiembrie 2015

Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rece și ploi în aproape toată țara. Informarea este valabilă începând de astăzi de la ora 18.00 până marți. 

„În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. 

Astfel de fenomene se vor semnala în seara zilei de duminică, 18 septembrie şi pe parcursul nopţii de duminică spre luni (18/19 septembrie) în zonele montane şi local în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, apoi în cea mai mare parte a ţării.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în partea de est a teritoriului.

Temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilei de marţi, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie. 

Toamna își intră în drepturi rapid

Răcirea va fi semnificativă, potrivit meteorologului Meda Andrei. Dacă astăzi vom mai avea valori de temperatură de peste 30 grade în sudul țării și în Capitală, marți și miercuri temperaturile nu vor depăși 20 de grade în nicio regiune. Mai mult, în București temperatura maximă va atinge doar 15 grade. 

În toată țara, maximele vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. Meteorologii atrag atenția că aceste temperaturi sunt mult sub ce ar trebui să avem în această perioadă a anului, respectiv temperaturi cuprinse între 18 și 25 de grade în toată țara, cu maxime de 24 de grade în București. 

În Capitală, luni dimineață minima este de 17 grade și marți și miercuri pe parcursul zilei este posibil să nu avem mai mult de 14 grade. 

Ploile vor cuprinde mare parte din țară

Ploile vor începe pe parcursul serii și  în această noapte vor cuprinde în special centrul sudul și sud estul țării. Luni și marți ploile se vor extinde la nivelul întregii țări.

Cantitățile de apă vor fi semnificative și se vor depăși 20-25 de litri/mp și izolat la deal, munte și în estul teritoriului chiar 50 de litri/ mp. 

Mai mult, miercuri, în zonele de munte, din cauza acestei răciri accentuate în afară de ploaie ar putea să fie și lapoviță sau ninsoare. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri