(P) Alienware Area 51m, în continuare cel mai bun laptop de gaming de pe piață

Data actualizării: Data publicării:
The Art of VR at Sotheby's - Day 1
FOTO: Getty Images

Dacă ai întreba un gamer ce laptop și-ar dori dacă ar putea avea orice laptop din lume, probabil acesta ți-ar răspunde Alieware laptop. Alienware este o filială a companiei producătoare de laptop-uri, Dell. Orice Alienware laptop este produs pentru gaming în mod special, iar, așa cum indică și numele, design-ul acestor laptop-uri este inspirat de teme extraterestre. Compania a fost fondată în 1996 de către Nelson Gonzalez și Alex Aguila și își are sediul în Miami.

Ultimul Alienware laptop lansat a fost Area 51m. Acesta este de departe cel mai puternic laptop de gaming existent pe piață la ora actuală, în special mulțumită componentelor sale care, de obicei, se regăsesc în PC-uri. Ceea ce a făcut Alienware cu acest laptop a fost să se concentreze mai mult pe partea de piese destinate gaming-ului și mai puțin pe dimensiunile device-ului în sine. Mare parte din laptop-uirile de gaming de pe piață sunt foarte subțiri, compacte, dar tocmai din cauza spațiului limitat componentele nu mai pot fi la fel de puternice. În schimb, Area 51m, acest Alienware laptop, este destul de mare, cântărind 4.7 kg și având o dimensiune de 41x40x4.3 centimetrii.

Laptop-ul vine cu un procesor de ultimă generiație, Intel Core i9-9900K octa-core, 32 de GB memorie RAM DDR4, 2x512 RAID 0 SSD, 1 TB memorie SSHD și o placă video Nvidia GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6.

Ceea ce este cu adevărat de apreciat la acest Alienware laptop este capacitatea de a îl îmbunătăți. Aproape orice componentă a acestui laptop poate fi înlocuită, îmbunătățită, tocmai pentru a avea parte de un laptop pe măsura așteptărilor, dorințelor sau nevoilor consumatorilor. Datorită sau din cauza acestuit aspect, Area 51m nu poate fi neapărat un laptop pe care să îl poți recomanda.

Dacă te gândești să îți achiziționezi un astfel de Alienware laptop, recomandat ar fi să optezi pentru minim 16 GB de memorie RAM, dar nu este obligatoriu. Tocmai această caracteristică de înlocuire și îmbunătățire a componentelor îți dă ocazia să ai un laptop performant acum, dar și peste 2-5 ani, când tehnologia se va schimba. Deși la prima vedere Alienware Area 51m pare a fi un laptop destul de scump, chiar mult mai scump decât toate laptopurile de pe piață, acesta își merită toți banii. Utilizarea și mentenanța corespunzătoare poate face ca acest laptop să nu aibă nevoie să fie înlocuit pentru mulți ani de acum încolo.

Design-ul acestui laptop este unul foarte futurist și modern. După cum am menționat și mai sus, dimensiunile acestui laptop nu permit ca acesta să fie cărat cu ușurință pe, dar, ca și design, este un laptop pe care ai vrea cu desăvârșire să îl iei cu tine peste tot.

În România, putem găsi acest Alienware laptop pe site-ul celor de la eMAG, cu specificațiile menționate mai sus, dar și cu Windows 10 Home ca sistem de operare, la un preț de aproximativ 27.000 de lei. Este un laptop ideal pentru cei ce petrec multe ore în fața calculatorului, care muncesc sau se joacă.

Pentru a fi la curent cu noutatile legate de Black Friday 2019 la eMAG, va puteti abona la newsletter-ul magazinului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri