Peste 100 de milioane de conturi au fost create pe aplicația Threads, în mai puțin de o săptămână. Zuckerberg: „Nu-mi vine să cred”

Data publicării:
aplicatia threads
Peste 100 de milioane de conturi au fost create în mai puțin de cinci zile pe aplicația Threads. Profimedia Images

Peste 100 de milioane de conturi au fost create în mai puțin de o săptămână pe aplicația Threads, rivalul Twitter. Platforma, lansată de Meta, a bătut recordul stabilit de aplicația ChatGPT a Open AI, potrivit BBC.

Threads a fost lansată miercurea trecută în magazinele de aplicații Apple și Android din 100 de țări.

Mark Zuckerberg, șeful Meta, a declarat că „nu i-a venit să creadă că această bornă a fost atinsă atât de repede”.

Aplicația nu este disponibilă în UE

Threads poate fi descărcată în prezent în peste 100 de țări, inclusiv în Marea Britanie, dar nu și în UE, din cauza unor probleme de reglementare.

În ciuda problemelor sale în UE, Threads s-a bucurat de o creștere rapidă. Meta, care deține și Facebook, a declarat că aplicația a avut 10 milioane de utilizatori în primele șapte ore de la lansare și peste 30 de milioane până joi dimineață.

Cu toate acestea, mai are încă un drum de parcurs pentru a-și ajunge principalul rival. Cu 100 de milioane de utilizatori, baza de utilizatori a Threads reprezintă mai puțin de o treime din cei 350 de milioane de utilizatori pe care îi are Twitter.

Unii utilizatori Twitter au fost dezamăgiți de preluarea conducerii de către Elon Musk. Mii de locuri de muncă au fost desființate sub conducerea sa și a anunțat o serie de schimbări pentru a ajuta la generarea de venituri.

Au apărut și alți rivali, cum ar fi Mastodon și Bluesky, dar au întâmpinat dificultăți în lipsa unei baze de utilizatori existente.

Elon Musk spune că va da în judecată Meta

De la lansarea Threads, Twitter a amenințat rivalul cu acțiuni în justiție.

Avocaţii lui Elon Musk i-au transmis lui Mark Zuckerberg că vor da Meta în judecată pentru copierea Twitter.

La câteva ore după ce Meta a lansat Threads, Mark Zuckerberg, şeful companiei, a primit o scrisoare de la avocaţii Twitter, care îl acuză pe acesta că a recrutat în mod sistematic foşti angajaţi Twitter, cu scopul de a-i afla secretele comerciale.

„Twitter intenţionează să-şi protejeze drepturile de proprietate intelectuală şi cere ca Meta să ia măsuri imediate pentru a opri folosirea secretor comerciale sau ale altor informaţii confidenţiale care aparţin Twitter”, se arată în scrisoare.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri