Sam Altman revine în funcția de CEO al OpenAI la câteva zile de la concediere: "Iubesc OpenAI"

Data actualizării: Data publicării:
open ai
OpenAI CEO Sam Altman. Foto: Profimedia Images

Sam Altman se întoarce în funcția de CEO al OpenAI, compania care a creat popularul ChatGPT, după ce acesta a fost demis vineri de la conducerea acesteia, informează BBC. Acordul "de principiu" care a determinat revenirea sa implică instalarea unui nou consiliu de administrație, transmite compania.

Acesta vine după ce domnul Altman a fost concediat vineri, declanșând o scrisoare deschisă din partea personalului care a amenințat că va demisiona dacă nu va fi repus în funcție.

"Iubesc OpenAI, iar tot ceea ce am făcut în ultimele zile a fost pentru a ține această echipă și a continua împreună misiunea pe care o are. Aștept cu nerăbdare să mă întorc la OpenAI și să dezvolt parteneriatul nostru solid cu Microsoft", a scris Altman pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe lângă revenirea lui Sam Altman, OpenAI a fost de acord, în principiu, cu refacerea parțială a consiliului de administrație care l-a demis.

Sam Altman, a fost demis la finele săptămânii trecute din funcţia de director general al OpenAI, care a lansat în urmă cu un an platforma de inteligenţă artificială generativă ChatGPT, după ce consiliul de administraţie i-a reproşat că nu a fost întotdeauna "direct" cu acesta, scria AFP sâmbătă.

 "Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost întotdeauna direct în comunicarea sa cu consiliul, împiedicându-i capacitatea de a-şi îndeplini responsabilităţile", se arăta la acel moment într-un comunicat, în care se sublinia că forul nu mai are "încredere în capacitatea lui de a conduce OpenAI".

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri