Șeful OpenAI: Colegii musulmani și arabi din industrie se tem să vorbească despre experiențele lor recente

Data actualizării: Data publicării:
sam altman
Directorul general al OpenAI, Sam Altman. Foto: Profimedia Images

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat joi că a simțit că membrii comunităților musulmane și arabe din industria tehnologică nu se simt în largul lor să vorbească despre experiențele lor recente, într-o aparentă referire la impactul războiului în curs de desfășurare din Gaza, transmite Reuters.

„Colegii musulmani și arabi (în special palestinieni) din comunitatea tehnologică cu care am vorbit se simt inconfortabil să vorbească despre experiențele lor recente, adesea de teama represaliilor și a efectelor asupra carierei”, a scris Altman pe rețeaua socială X.

Liderul companiei care a produs ChatGPT, susținută de Microsoft, a îndemnat industria tehnologică să trateze membrii acestor comunități cu empatie.

Un utilizator de pe X l-a întrebat pe Altman ce părere are despre experiențele comunității evreiești.

Altman a răspuns: „Sunt evreu. Cred că antisemitismul este o problemă semnificativă și în creștere în lume și văd că mulți oameni din industria noastră îmi iau apărarea, ceea ce apreciez profund. Văd mult mai puțin acest lucru pentru musulmani”.

Apărătorii drepturilor omului remarcă faptul că antisemitismul și islamofobia au crescut puternic în SUA și în alte părți ale lumii de la 7 octombrie, când gruparea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul, ucigând 1.200 de persoane, potrivit unui bilanț israelian.

Asaltul ulterior al Israelului asupra Fâșiei Gaza a ucis peste 22.000 de palestinieni, aproape 1% din populația de 2,3 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Consiliul pentru Relații Americano-Islamice a declarat luna trecută că, în cele două luni de la începutul războiului, incidentele motivate de islamofobie și prejudecăți împotriva palestinienilor și arabilor au crescut cu 172% în Statele Unite, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Liga Anti-Defăimare a declarat în decembrie că, între 7 octombrie și 7 decembrie, incidentele antisemite din SUA au crescut cu 337%.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri