Șofer beat, arestat preventiv pentru un accident mortal în Suceava. A încercat să dea vina pe amicul din dreapta, decedat

Data publicării:
sofer baut la volan imchisoare
Șoferul beat, care a provocat un accident mortal, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza Legii Anastasia, promulgată vineri. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Suceava a fost arestat preventiv, după ce a urcat beat mangă la volan și a produs un accident rutier, în care pasagerul din dreapta a decedat. Ca să scape basma curată, șoferul le-a spus polițiștilor că amicul său a condus mașina, scrie Monitorul de Suceava. Oamenii legii l-au prins cu minciuna și, în baza "Legii Anastasia", promulgată vineri, l-au trimis direct după gratii pentru ucidere din culpă.

Accidentul mortal a avut loc duminică, în jurul orei 20:00, pe drumul comunal 85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei.

Bărbatul consumase băuturi alcoolice și se afla în mașină cu un prieten. A pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu autoturismul pe partea dreaptă. La scurt timp, pasagerul din dreapta a murit, iar medicii ajunși la locul accidentului nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul acestuia.

Pentru a scăpa basma curată, șoferul a încercat să dea vina pe mort. Le-a spus polițiștilor că acesta ar fi condus mașina, însă cercetările au scos la iveală adevăratul vinovat.

Când l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, oamenii legii au avut parte de un șoc: 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Șoferul, care este acuzat de "ucidere din culpă" și "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului", a fost reținut pe loc pentru 24 de ore. Luni, judecătorii de la Vatra Dornei au decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit jurnaliștior de la Monitorul de Suceava, acesta este primul caz din Suceava care intră sub incidența "Legii Anastasia", promulgată vineri. Legea, botezată astfel în memoria unei fetițe ucise pe 1 iunie 2022 de o șoferiță fără permis, prevede închisoare pentru șoferii beți, drogați sau fără permis, care produc accidente mortale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri