Exclusiv Sorin Grindeanu: Pe podul de la Brăila se va circula de la începutul lui iulie în timpul zilei, iar noaptea vor fi demontate schelele

Data actualizării: Data publicării:
șantierul podului de la brăila
Podul de peste Dunăre va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa. Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a spus că la începutul lunii iulie va fi inaugurat mult-așteptatul Pod de la Brăila. Oficialul a precizat că va mai efectua o vizită la pod vineri, iar în două săptămâni va fi dată în circulație varianta Măcin. Totodată, pe pod se va circula de la începutul lui iulie în timpul zilei, iar pe timpul nopții se va restricționa accesul, deoarece, deși finalizat, "demontarea schelelor și a macaralelor ar putea dura luni bune, muncindu-se în forță", a mai declarat Grindeanu, la interviurile Digi24.ro.

"O să merg și poimâine la Brăila. La începutul lunii iulie (va fi inaugurat - n.red.), dar mai multe date exacte vă pot da poimâine (vineri - n.red.). Voi fi acolo. În acest an și jumătate, cred că este a șaptea oară când merg acolo, la Brăila", a spus ministrul Transporturilor, care a ținut să sublinineze că vizitele dese în teren au favorizat finalizarea rapidă a lucrărilor.

"Nu e un proiect simplu, e mare, un proiect pe care îl avem aproape de finalizare. S-a greșit dinspre toate părțile - și dinspre beneficiar, CNAIR, și dinspre companii, și dinspre autoritățile locale. S-a întârziat și din cauza celor care sunt deținători de utilități în zona respectivă. Cert e că am ajuns la momentul dării în circulație pe varianta Măcin. Undeva în decursul acestui an se va da și varianta Jijila", a mai spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește descărcarea principală către Brăila, aceasta se va face anul viitor. Potrivit lui Sorin Grindeanu, anul viitor va fi finalizat drumul expres Galați-Brăila, iar descărcarea este parte din drumul expres.

"Este într-un stadiu înaintat. Dacă n-ar fi avut un mic blocaj constructorul, chiar speram să se întâmple la sfârșitul anului acesta. 100% se va termina în prima parte a anului viitor se va termina drumul expres Galați-Brăila. Descărcarea pe malul brăilean, finală sau principală, va fi în acest drum expres", a precizat oficialul despre drumul expres Galați-Brăila.

Totodată, Sorin Grindeanu a explicat cum se va circula în următoarele luni pe Podul de la Brăila, în condițiile în care constructorii nu au demontat macaralele și schelele.

"În acest moment, suntem în faza în care încep să fie demontate toate macaralele, schelele, pe cei 4 piloni. Această demontare ar putea dura luni bune, muncindu-se în forță. Eu am luat decizia și voi vedea vineri dacă e o decizie corectă ca acest pos să fie dat în circulație, chiar dacă va trebui să se treacă vreo două luni prin procedura demontării, să poată fi dat în ciuculație cumva alternativ.

Spre exemplu, de la 6 dimineața la 8, 9, 10 seara să se poată circula, iar pe parcursul nopții să închidem circulația, ca să nu se pună în pericol siguranța călătorilor să se poată demonta aceste schele. Cred că e varianta corectă, decât să mai stăm două luni să se demonteze schelele. E eprioada estivală, sunt mulți oameni care vor folosi acest pod și cred că e o variantă logică. Dacă tot putem să dăm drumul la circulație, dar trebuie în același timp să fie demontate schelele, care nu pot fi demontate sub trafic. Atunci împărțim aceste perioade", a conchis Grindeanu.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri