AMICAL. România a învins Belgia cu 2-1, cu golurile lui Maxim și Torje

Data publicării:
1411nationala-33499

Belgienii au început mult mai bine partida și au deschis scorul prin Benteke, în minutul 23, dar până la pauză Maxim a egalat (32) cu un șut superb, din afara careului.

Gabriel Torje, cel care rata un penalty la Liege în amicalul din urmă cu un an, nu a mai greșit de data aceasta și a transformat lovitura de la 11 metri dictată în minutul 66 pentru un henț al lui Verthongen.

Belgienii nu au reușit golul egalizator, deși în minutele de prelungire au irosit trei șanse uriașe.

Actualizare minutul 66. Gabriel Torje a adus România în avantaj după ce a transformat o lovitură de la 11 metri dictată după un henț al lui Verthongen.

Actualizare minutul 32. Maxim egalează cu un șut la colțul lung, din afara careului.

Actualizare minutul 23. Belgienii au deschis scorul pe Arena Națională, prin Benteke, care a șutat din interiorul careului, printre picioarele lui Găman și ale lui Gardoș.

Actualizare 20.20

Echipele de start

România: Tătăruşanu - Chiricheş, Găman, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Nistor - Maxim, Grozav, Chipciu - MaricaRezerve: Lung jr. - Luchin, Şt. Radu, Bourceanu, Dr. Grigore, Lazăr, Tănase, Torje, Goian, Neagu, B. Stancu, Alexe

Belgia: Mignolet - Gillet, Van Buyten, Kompany, Verthongen - Witsel, de Bruyne - Defour, Fellaini, Mertens - BentekeRezerve: Courtois - Hazard, Ciman, Mboyo, de Camargo, Simons, Vossen, de Bock, Lukaku, Gillet

Actualizare 20.00. Cu o oră înainte de începerea meciului, foarte puțini fani ai echipei naționale au ajuns la Arena Națională, atmosfera fiind total diferită față de cea de la meciul cu Olanda, din urmă cu o lună. Frigul și faptul că meciul se joacă în timpul săptămânii i-au ținut acasă pe suporteri.

______________________________________

Dacă Steaua a vândut online aproape 20.000 de tichete pentru meciul cu VfB Stuttgart, naţionala nu i-a mai atras pe suporteri la ultimul meci din 2012, chiar dacă adversarul, reprezentativa Belgiei, a venit cu toate vedetele la Bucureşti.

Fellaini, Hazard, Witsel şi restul coechipierilor au şansa de a urca în top 10 mondial în cazul unei victorii în această seară pe Arena Naţională. Mai mult, „tricolorii” au şi o revanşă de luat pentru înfrângerea suferită în noiembrie 2011, 1-2 în amicalul de la Liege.

Pe lângă golgeterul din Liga 1, Raul Rusescu, selecţionerul Victor Piţurcă i-a lăsat acasă şi pe Mutu, Tamaş şi Răzvan Raţ, ultimul chiar căpitan la ultimele două meciuri ale „tricolorilor”.

Văzut de belgieni ca principalul pericol din atacul României, Ciprian Marica nu crede că suporterii sunt dezamăgiţi de echipa naţională. „Cred că publicul nu e dezamăgit de noi, din contră, cred că ar trebui sa fie entuziast, la fel cum suntem și noi de fiecare dată când venim la echipa națională. Ne dorim foarte mult să facem performanță, să demonstrăm că echipa națională merită să meargă la Campionatul Mondial”, a spus Marica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri