Atletism: IAAF menține suspendarea Rusiei din competițiile internaționale

Data publicării:
dopaj atletism FB

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a menținut, joi, suspendarea Rusiei din toate competițiile, după dezvăluirea unui vast sistem de dopaj de start, a anunțat forul, după reuniunea Consiliului său Mondial.

dopaj atletism FB

Decizia a fost luată în unanimitate de Consiliu, organismul conducător al IAAF, menținând sancțiunile dictate în noiembrie 2015 și prelungite în martie și iunie 2016, care au privat atleții ruși de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Federația rusă de atletism (RUSAF) ''a făcut eforturi din iunie 2016'', a apreciat norvegianul Rune Andersen, președintele comisiei însărcinate cu analiza situației Rusiei, dar încă trebuie să facă dovada că teste antidoping sunt efectuate de manieră ''autonomă'', ''fără interferență exterioară'', scrie Agerpres.

Comisia se va deplasa în Rusia în luna ianuarie pentru primi răspunsurile la raportul McLaren, al cărui prim volum incriminează Rusia. Volumul al doilea va fi publicat pe 9 decembrie, la Londra. Un raport va fi transmis în februarie Consiliului IAAF, a precizat Rune Andersen.

Autoritățile ruse au încercat în ultimele zile să ofere garanții de bunăvoință mișcării sportive internaționale, iar președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat pe 22 noiembrie o lege care sancționează cu pedepse cu închisoarea antrenorii și medicii care ajută sportivii să se dopeze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri