Ion Ţiriac vinde turneul de la Bucureşti: „Nu pot să-mi bat joc de numele meu!”

Data publicării:
ilie nastase ion tiriac

„Am făcut tot ce se putea pentru ca acest turneu să continue. În trecut am cumpărat licenţa tot de la un român, am plătit toate datoriile existente şi cred că am ajuns să avem un turneu decent la Bucureşti. Dar de acum gata, turneul se vinde! Nu pot să-mi bat joc de numele meu, poziţia mea şi trecutul nostru, îl includ aici şi pe domnul Năstase”, a fost declaraţia apăsată a lui Ion Ţiriac, unul dintre cei mai importanţi români din sportul mondial.

Turneul va începe pe 18 aprilie şi va fi transmis în direct de Digi Sport.

Decizia lui Ţiriac este determinată de pasibilitatea cu care autorităţile române tratează situaţia sportului. El a vorbit şi de patinoarul pe care l-a promis şi pe „care îl voi face, chiar dacă în prima fază m-am făcut şi acolo de râts pentru că nu s-a găsit terenul necesar pentru ridicarea lui. Va fi făcut acum la Otopeni şi am fost anunţat că pe 1 august copiii vor putea intra pe el”. „Sper să nu primim nicio palmă nici de la ATP, nici de la ITF, nici de la alţii. ATP ul cred că râde când aude că ar putea veni Nadal în iulie să joace în Cupa Davis şi noi îl băgăm într-o sală, în iulie, pentru că nu avem altundeva unde”, a mai spus Ţiriac.

„Am fost şi la proprietarul bazei, Banca Naţională, am vorbit cu viceguvernatorul Florin Georgescu, care ne-a spus că nu se poate face nimic. Organizatorilor le va rămâne să vândă mult mai puţine bilete, să se limiteze doar la zilele de tenis, fără evenimente speciale”, a mai spus, vizibil supărat, Ţiriac.

Bogdan Enoiu, directorul turneului de la Bucureşti, a afirmat că „acolo unde sunt terenurile 2 şi 3 vom face arena centrală, care va avea cam 2.000 de locuri. Apoi, va mai fi o arenă cu 800 de locuri şi încă unacu câteva sute de locuri”.

„Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă, mai ales că de anul trecut arena primise şi numele nostru, Năstase-Ţiriac. Mulţumesc BRD-ului că a fost alături de noi încă de la început”, a spus şi Ilie Năstase.

Ediţia din 2016 a celui mai mare turneu ATP din Sud-Estul Europei, BRD Năstase Ṭiriac Trophy, debutează luna viitoare la Arenele BNR din București, reunind la start nume mari din circuitul profesionist: Ivo Karlovic (34 ATP), Guillermo Garcia-Lopez (38 ATP), Marcos Baghdatis (39 ATP), Guido Pella (40 ATP), Lukas Rosol (50 ATP) sau Fernando Verdasco (65 ATP).

Turneul va marca încă un eveniment notabil: românii Horia Tecău și Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, vor face echipă, în premieră pentru circuitul ATP, pe  tabloul concursului de la București. Echipa Tecău - Mergea va reprezenta România și la Jocurile Olimpice de la Rio.

Turneul BRD Năstase-Ţiriac Trophy are loc la Bucureşti, încă din 1993. În acest an, premiile totale se ridică la 463.520 de euro. Întrecerea va fi transmisă în direct la Digi Sport, în perioada 18-24 aprilie. Biletele au preţuri cuprinse între 20 şi 75 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri