Jocurile Paralimpice 2016. Prima medalie pentru România

Data actualizării: Data publicării:
alex bologa crop

Judoka Alex Bologa a cucerit prima medalie pentru delegația României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, relatează Agerpres. Sportivul nevăzător a  obținut medalia de bronz bronz la categoria 60 kg, joi, după ce l-a învins în meciul decisiv pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon. 

alex bologa

Foto: Facebook/Comitetul Național Paralimpic România

În meciul pentru bronz, Bologa l-a învins după doar 19 secunde pe Borges, reușind un procedeu Okuri-eri-jime.

alex bologa2

Foto: Facebook/Comitetul Național Paralimpic România

În optimi, Bologa a trecut de sud-coreeanul Lee Minjae, în sferturi a câștigat în fața algerianului Mouloud Noura, campionul mondial, dar a cedat apoi în semifinala cu japonezul Makoto Hirose.

alex bologa3

Foto: Facebook/Comitetul Național Paralimpic România

„Mă bucur mult pentru Alex, mai ales că în ultimii ani doi a avut un progress fulminant, mai ales că acum 3-4 ani nici nu practica judo. Fiind nevăzător, trebuie apreciat că a bătut orice barieră, nu doar că a luat o medalie, suntem fericiţi pentru el, iar meritul este al Geaninei Andreica, ea l-a descoperit şi l-a dus până acolo”, a declarat, pentru News.ro, antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, cel care l-a văzut şi ajutat în pregătiri la Cluj-Napoca, în aceeaşi sală, şi pe Alex Bologa.

Alex Bologa (20 de ani) a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, este total nevăzător de la vârsta de şase ani, iar în prezent este student la două facultăţi.

La tenis de masă, Dacian Makszin a fost învins de germanul Thomas Schmidberger cu 3-0 (11-2, 11-3, 11-6). Makszinva juca sâmbătă al doilea meci din grupa preliminară, cu thailandezul Anurak Laowong. Primii doi se vor califica pe tabloul principal.

La înot, Naomi Ciorap a fost înregistrată cu al 19-lea timp la 100 m fluture (categoria S13), 1 min 22 sec 55/100, doar primele opt calificându-se în finală. 

România participă la Jocurile Paralimpice de la Rio cu 12 sportivi, care vor evolua la șase sporturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri