Liverpool, Șahtior și Villarreal s-au calificat în semifinalele Europa League

Data publicării:
liverpool GettyImages-521195424

Foto: Gulliver / GettyImages

Liverpool-Dortmund a început cu un moment de reculegere în memoria celor 96 de victime de la Hillsborough - suporterii cormoranilor au pregătit o coregrafie specială, relatează digisport.ro.

Șansele gazdelor de a ajunge în semifinale păreau aproape nule după 9 minute. Mkhitaryan a deschis scorul (5), apoi Aubameyang a făcut 2-0 (9).

Reacţia lui Liverpool a venit abia după pauză. Origi a redus din diferenţă (48) şi a readus speranţa calificării pe Anfield. Minutul 57 a aşternut din nou liniştea în tribune. Reus a făcut 3-1 pentru nemţi, iar misiunea jucătorilor lui Jurgen Klopp părea imposibilă.

Nu a fost totuşi. Coutinho a înscris în minutul 66, iar zece minute mai târziu a venit şi golul egalizator al lui Sakho. Liverpool avea nevoie de un gol pentru a ajunge în semifinalele Europa League, iar acesta a venit în minutul 91. Lovren a dat tonul la sărbătoare pe Anfield. Liverpool - Dortmund s-a terminat 4-3, primul eşec al Borussiei după 18 meciuri fără înfrângere în toate competiţiile.

Sevilla s-a calificat în semifinalele Europa League pentru al treilea an la rând, după ce a trecut de Athletic Bilbao la loviturile de departajare. Bascii au remontat înfrângerea cu 1-2 din tur, câștigând cu același scor pe Sanchez Pizjuan, trimițând meciul în prelungiri și, apoi, la penalty-uri, scrie digisport.ro.

La penalty-uri, Sevilla a marcat cu toți jucătorii, iar de la basci a ratat doar Benat. Suficient pentru ca andaluzii să mai facă un pas spre al treilea titlu la rând în competiția devenită specialitatea casei: Europa League.

Tragerea la sorţi a partidelor din penultimul act al compețiției europene va avea loc vineri, de la ora 14:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri