Record mondial stabilit de echipajul de patru rame masculin al României

Data actualizării: Data publicării:
sport
Facebook

Echipajul de patru rame masculin al României care a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial de juniori de la Rotterdam, este primul din lume care încheie cursa de 2.000 de metri sub şase minute şi stabileşte un nou record mondial, informează News.ro.

sport
Facebook

Echipajul tricolor, format din sportivii Ştefan Constantin Berariu, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Cosmin Pascari şi Constantin Cristi Hîrgău a dominat copios cursa de 2.000 de metri, pe care a încheiat-o cu timpul de 5:58.85 minute, cu care a cucerit medalia de aur.

Pe podium au mai urcat Marea Britanie (6:03.71) şi Germania (6:09.30).

La puţin timp după încheierea premierii, forul internaţional de profil a anunţat că echipajul românesc este primul care a coborât sub şase minute în această probă.

”Este un nou record mondial. Sigur că este o mare bucurie, din păcate nu am văzut cursa, fiind angrenată într-un alt eveniment, dar îi felicit pe băieţi şi mai pot spune că au demonstrat că avem bază, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i duce până la seniori, la marile competiţii. Pot să-i asigur că nimic nu se compară cu a fi pe podium şi a-ţi cânta imnul şi atunci. Au demonstrat că se poate, bravo lor, mai ales că despre canotajul masculin românesc nu prea puteam spune că străluceşte atât de frumos ca acum”, a declarat, pentru News.ro, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Tot la Rotterdam s-a desfăşurat, până vineri, şi Campionatul Mondial de tineret, la care România a obţinut două medalii: argint la patru rame feminin (Iuliana Buhuş, Ana Maria Simion, Mădălina Hegheş şi Diana Mihai) şi bronz la dublu vâsle feminin (Ioana Vrînceanu şi Viviana Iuliana Bejinariu).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri