Șeful FIFA și-a anunţat demisia. NY Times: Sepp Blatter e vizat de anchetă

Data publicării:
SEPP BLATTER FIFA - GETTY-1

ACTUALIZARE 00.03. New York Times scrie că Sepp Blatter este anchetat de oficialii americani în cazul scandalului de corupţie care a lovit FIFA săptămâna trecută, când 14 foşti şi actuali oficiali ai forului mondial de fotbal au fost inculpaţi în Statele Unite pentru luare de mită şi alte capete de acuzare. Informaţia vine la doar câteva ore după ce Sepp Blatter şi-a anunţat demisia din fruntea FIFA. Argumentul oficial invocat de acesta e că nu a fost reales cu sprijinul tuturor confederaţiilor. 

Sepp Blatter şi-a anunţat demisia din fruntea FIFA la doar cinci zile după ce a fost reales în fruntea forului fotbalistic mondial. Demisia acestuia vine pe fondul scandalului de corupţie în care 14 foşti şi actuali oficiali FIFA au fost puşi sub acuzare în Statele Unite pentru luare de mită şi spălare de bani.

Sepp Blatter a recurs la decizia de a-şi da demisia de la şefia forului, „pentru că nu a avut sprijinul tuturor confederaţiilor”. El a precizat că FIFA se află în faţa unor provocări şi are nevoie de o restructurare profundă. 

Un congres extraordinar va avea loc pentru alegerea succesorului lui Sepp Blatter, însă data organizării nu a fost anunţată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri