Simona Halep, învinsă de Caroline Wozniacki în semifinale la Stuttgart

Data publicării:
418957 418957 captura Halep meci

 

UPDATE: Jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a comentat meciul dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki.

„A fost un meci splendid. Am văzut tenis de mare clasă între două dintre cele mai bune jucătoare din lume. Simona nu putea să câştige azi. Nu a avut suficientă vlagă, nu a avut fizic, nu a rezistat fizic schimburilor cu Wozniacki, care a scos aproape mereu mingi aproape pierdute”, a declarat, după meci, Cristian Tudor Popescu, comentator de tenis.

„Diferenţa s-a făcut la mingile greşite de Simona în momente importante, din careurile de serviciu. Acolo Simona, la mingi recuperate in extremis de Wozniacki în loc să termine punctul, a trimis afară sau în plasă”, a adăugat el.

Un alt punct forte al Carolinei Wozniacki a fost rezistența fizică, în condițiile în care partida a durat aproape trei ore, spune Cristian Tudor Popescu.

„Caroline Wozniacki merita să câștige. A fost mai tare azi”, mai spune jurnalistul, lăudând atitudinea Simonei Halep, care nu a abandonat nici la scorul de 5-1 pentru adversara sa în setul decisiv.


UPDATE: Victorie pentru Caroline Wozniacki. Scorul în setul al treilea - 6-2 pentru jucătoarea daneză.


UPDATE: 5-2 pentru Wozniacki. Halep luptă pentru fiecare punct.


UPDATE: BREAK ȘI SET HALEP 7-5, 5-7. Simona a salvat trei mingi de break pentru a trimite meciul în setul decisiv. Daneza s-a apărat exemplar, dar Halep a ridicat nivelul la punctele importante și a închis setul.  


UPDATE: Break Halep: 7-5, 5-6! Simona a câștigat 3 puncte consecutive și a ridicat nivelul, fructificând a doua minge de break! Halep servește pentru a intra în setul decisiv.  


UPDATE: Game Halep: 7-5, 5-5! Simona rezistă în acest meci, dar pare un pic obosită. Românca a câștigat un punct fantastic cu un forehand în cros. 


UPDATE: Game Wozniacki: 7-5, 5-4! Simona a pierdut al treilea game consecutiv și va servi pentru a rămâne în meci.  Daneza s-a apărat din nou perfect și a obligat-o pe Halep să greșească.


UPDATE: Break Wozniacki: 7-5, 4-4! Românca nu a servit foarte bine, dar a câștigat cel mai frumos punct al actului secund. Simona a condus cu 40-15, dar a pierdut 4 puncte consecutive. 

UPDATE: Game Wozniacki: 7-5, 3-4! Daneza a jucat mai inteligent acest game pe propriul serviciu, în care s-a impus la 0, profitând și de lipsa de concentrare a lui Halep. 


UPDATE: Game Halep: 7-5, 2-4! Simona a controlat cu autoritate un game în care s-a impus la 15. Românca și-a plimbat adversara pe tot terenul și a reușit două lovituri direct câștigătoare.  


UPDATE: Game Wozniacki: 7-5, 2-3!Daneza s-a apropiat la numai un game, după ce a salvat două mingi de break. Cele două au revenit la schimburile lungi. La capătul jocului, Caroline și-a chemat din nou antrenorul pentru a-i cere sfaturi.


UPDATE: Game Wozniacki: 7-5, 1-3! Halep i-a făcut cadou un game danezei, după ce a făcut 3 greșeli neforțate și diferența pe tabelă rămâne de doar un break. 


UPDATE: Game Simona: 7-5, 0-3! Simona s-a dezlănțuit și jocul ei bun de picioare a făcut din nou diferența. Halep a făcut break-ul și în al doilea game în care a servit Wozniacki, având noroc la ultimul schimb, unul la capătul căruia mingea a lovit fileul și a căzut în terenul danezei.


UPDATE: Game Simona: 7-5, 0-2! Game la zero al Simonei, care e extrem de agresivă în acest moment. Nu mai greșește aproape nimic.


UPDATE: BREAK SIMONA! 7-5, 0-1! Excelent start de set pentru reprezentanta noastră. S-a dus la vestiar după finalul setului inaugural și a revenit cu altă stare. A atacat continuu în game-ul inaugural al setului secund.

A început al doilea set.

UPDATE: BREAK ȘI SET WOZNIACKI 7-5. Simona a început decisă game-ul și n-a vrut să ofere vreo șansă de break oponentei sale. A condus cu 30-0, dar apoi Wozniacki a trimis înapoi totul și a reușit să egaleze, 30-30, după două puncte în care doar s-a apărat. A atacat la următorul schimb, cu reverul, și și-a procurat prima minge de set! Simona a salvat-o cu o combinație perfectă, serviciu forhand în diagonală. Simona nu reușește să mai salveze a doua minge de set și Wozniacki conduce cu 1-0 după un singur break în tot meciul. Primul set a durat o oră și 4 minute.


UPDATE: Game Wozniacki 6-5. Daneza servește cu mult efect la 40-30 și serviciul doi și Simona trimite în fileu returul. Are apoi o ieșire nervoasă și izbește racheta de teren.


UPDATE: Game Simona: 5-5. Simona închide game-ul cu o lovitură superbă de dreapta. Wozniacki încearcă să pună mai multe probleme pe serviciul româncei și alege să joace cu mingea mai înaltă, la retur, ceea ce o incomodează pe Simona.


UPDATE: Game Wozniacki: 5-4. Simona a reușit să revină de la 0-30, dar numai atât. Wozniacki a servit doi ași pe parcursul game-ului, fiind cel mai solid din punct de vedere al serviciului pentru daneză.


UPDATE: Game Simona 4-4. Simona continuă să nu aibă emoții când servește. Are un procentaj uimitor, 15/16, la punctele câștigat cu primul serviciu.

UPDATE: Game Wozniacki: 4-3. Wozniacki își face pentru prima oară serviciul cu destul de multă ușurință, servind și un as. Simona a trimis afară toate retururile. E primul game în meci în care, pe serviciul danezei nu se ajunge la 40-40.


UPDATE: Game Simona: 3-3. Simona are ceva probleme cu lovitura de dreapta în lung de linie. A greșit de câteva ori așa până acum, trimițând în fileu. Servește însă un nou as, pentru 40-30. Din păcate, nu a fructificat șansa de a închide game-ul. A făcut-o însă la următoarele două puncte, cel decisiv greșit inexplicabil de Wozniacki, vole afară, extrem de simplu.


UPDATE: Game Wozniacki: 3-2. Simona și-a procurat prima minge de meci cu multă răbdare, acceptând că Wozniacki ajunge la orice minge și alegând schimburi de uzură. Din păcate a trimis cu reverul, în diagonală, afară, ratând mingea de break. Pe a doua a salvat-o Caroline, cu un serviciu impecabil, spre exterior, returul fiind prea scurt. Simona ratează apoi un vole drive și Wozniacki își apără, cu dificultate, serviciu. Ceva nu-i convine însă danezei, care a cerut intervenția antrenorului, care este tatăl ei.


UPDATE: Game Simona: 2-2. Simona și-a câștigat lejer game-ul datorită serviciului excelent. Primele două puncte Wozniacki a returnat în fileu, următoarele două românca a servit as.

UPDATE: Game Wozniacki: 2-1. Primul moment de nervozitate al Simonei apare la 1-1 și 15-15, după ce a irosit un punct pe care l-a construit impecabil, greșind însă atacul, atunci când a venit la fileu. Wozniacki s-a apărat impecabil în prima parte a game-ului, reușind să trimită în terenul advers aproape orice minge a Simonei. Simona a pierdut game-ul cu o greșeală neforțată, după ce s-a apărat excelent în tot punctul decisiv.


UPDATE: Game Simona: 1-1. Simona a încercat să lungească punctele, pentru a simți mai repede fiecare lovitură. N-a servit însă foarte bine și după 15-30 și 30-30, Wozniacki a beneficiat de prima minge de break, pe care a irosit-o, trimițând în fileu o lovitură de pe centru, simplă. Apoi Simona a servit de două ori bine și a egalat la 1.


UPDATE: Game Wozniacki: 1-0. Simona a câștigat tragerea la sorți de la începutul disputei și a ales să primească. Meciul a început cu serviciul Carolinei Wozniacki. Daneza a făcut la 30-30 dublă greșeală, dar Simona a trimis afară cu dreapta, la prima minge de break de care a beneficiat. Wozniacki a servit apoi as. N-a fructificat mingea de game, apoi Simona a avut o nouă minge de break, salvată de adversara sa. Și a treia șansă a fost irosită de româncă, aceasta trimițând greșit un smash, oferindu-i șansa danezei să o lobeze.

Wozniacki a făcut apoi dublă greșeală la următoarea șansă de a închide game-ul de debut. În fine, a treia oară când a avut posibilitatea să conducă cu 1-0, a fructificat-o, după un game care a durat 8 minute și 18 secunde.


Actualizare 14.40. A început partida dintre Halep și Wozniacki. Dacă o va învinge, Simona se va califica în a patra finală a anului. Le-a câștigat pe cele de la Shenzen, Dubai și Indian Wells.


Înaintea întâlnirii din penultimul act al turneului de la Stuttgart, dotat cu premii totale în valoare de 731.000 de dolari, românca are 2-1 în meciurile directe cu daneza. Îi știe jocul și știe la ce să se aștepte, iar accentul îl pune pe propria prestație, pentru a spera la o victorie care să o ducă în finală.

„E o jucătoare redutabilă, se mișcă foarte bine și aleargă mult. Trimite mingile aproape de linia de fund. Eu însă trebuie să fiu agresivă, să joc pe stilul meu și să-mi impun jocul. Mă aștept la un meci greu, dar sunt pregătită să joc impotriva ei”, a spus, vineri, Simona Halep.

De partea cealaltă, Caroline Wozniacki a declarat: „Cu siguranță va fi un meci greu. Ei îi place zgura, iar eu o să încerc să joc la fel cum am făcut-o în partida contra Carlei Suarez”.

Simona Halep - Caroline Wozniacki se joacă sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 14:30, în direct pe Digi Sport 3. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri