Site-ul JO 2018, atacat de hackeri. Oficialii spun că știu cine ar fi sursa

Data actualizării: Data publicării:
deschidere jo 2018
Foto: Guliver/GettyImages

Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018, a încetat să mai funcţioneze, vineri, cu puţin timp înaintea ceremoniei de deschidere, la fel ca şi reţeaua wireless de pe Stadionul Olimpic, din cauza unui atac al hackerilor, au dezvăluit organizatorii competiţiei, informează cotidianul L'Equipe.

deschidere jo 2018
Foto: Guliver/GettyImages

„A fost un atac cibernetic, serverul a fost adus la zi ieri (duminică), iar noi cunoaştem cauza problemei”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al JO 2018, Sung Baik-you.

„Ştim ce s-a întâmplat, este un lucru obişnuit în timpul Jocurilor Olimpice. Nu vom dezvălui sursa”, a adăugat oficialul sud-coreean.

Mark Adams, directorul de comunicare al Comitetului Internaţional Olimpic, a asigurat că nu se ştie deocamdată cine se află în spatele acestui atac, însă hackerii nu au reuşit să compromită diferitele operaţiuni.

„Refuzăm să dezvăluim detaliile anchetei noastre, pentru moment, însă o vom face”, a spus Adams.

Conform cotidianului britanic The Guardian, unii dintre oficiali se tem că ar putea fi vorba de un atac provenind din Rusia, ca răspuns la excluderea de la Jocuri a numeroşi sportivi ruşi acuzaţi de dopaj.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri