Victor Pițurcă, după victoria cu Grecia: „Am schimbat tactica de la barajul din toamnă”

Data publicării:
piturca digi

Start bun al tricolorilor în preliminariile Campionatului European din 2016. România a învins duminică seară, la Pireu, naționala Greciei. Marica a marcat unicul gol al partidei după 10 minute de joc.

„Sunt dificile aceste jocuri, dar bucuria este mare, de nedescris. O victorie de sacrificiu. După începutul primei reprize, consider că este normală. Grecii au suferit la capitolul fizic și la concentrare. Am câștigat trei puncte, în fața celei mai bune echipe din grupă, a declarat Victor Pițurcă, pentru Digi Sport.

Antrenorul a făcut și o scurtă caracterizare a echipei și a nominalizat câțiva dintre jucătorii care i-au lăsat o impresie plăcută. „Am jucat fără vârf după eliminare. Alex Chipciu s-a retras, nu am mai avut forță pe atac. Enache a intrat extraordinar în locul lui Maxim, care a făcut și el un joc excepțional. Noi nu trebuia să primim gol și s-a întâmplat acest lucru, datorită sacrificiului făcut de toți jucătorii”, a spus Victor Pițurcă.

Tricolorii au avut de câștigat după ce au ales să nu mai joace la fel cum au făcut-o în turul barajului pentru CM 2014, din urmă cu aproape un an de zile. „Am învățat din baraj, atunci am jucat mult mai avântat, am încercat să facem presing în jumătatea lor. Acum am schimbat și i-am schimbat în jumătatea noastră de teren și am avut câștig de cauză”, a mai spus selecționerul României.

Naționala noastră va juca următorul meci din preliminarii pe teren propriu, în 11 octombrie, contra Ungariei, iar peste trei zile, pe 14 octombrie, va întâlni Finlanda, în deplasare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri