Washington Post: Patronul din sport care jignește cel mai mult nu este Donald Sterling, ci, probabil, George Becali

Data publicării:
becali strambandu-se -5513404-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

George Becali / Foto: Mediafax

Din 2003, Becali conduce Steaua București, unul dintre cele mai faimoase cluburi din Europa de Est. Este unul dintre cei mai bogați oameni din România, un fost cioban devenit mogul imobiliar, care a făcut avere în haosul care a urmat căderii comunismului”, scrie sursa citată.

Washington Post reamintește că George Becali a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării. „El este acum în închisoare, dar continuă să conducă Steaua București. Dar Becali este controversat pentru cu totul alte motive: înclinația sa pentru retorica homofobă, misogină și rasistă”, scrie publicația americană. 

Washington Post trece în revistă mai multe declarații controversate ale omului de afaceri, care, de-a lungul timpului, a spus că femeile nu mai au valoare după ce nasc, a blocat achiziționarea unui jucător bulgar pe motiv că ar fi homosexual, i-a spus „maimuță” unui prezentator TV originar din Africa și a numit-o pe vedeta pop Lady Gaga „discipolul lui Satana”. 

George Becali este, probabil, patronul din sportul mondial care jignește cel mai mult, apreciază cotidianul american. 

Un scandal rasist a lovit liga nord-americană de baschet în ultimele zile. Preşedintele clubului Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a făcut o gafă absurdă, după ce i-a cerut unei femei să nu apară la meciuri alături de vreun bărbat afro-american. 78% dintre jucătorii din NBA sunt de culoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri