Anglia și Țara Galilor renunță la banderola „One Love” pentru CM din Qatar, de teama sancțiunilor: „Suntem foarte frustrați”

Data actualizării: Data publicării:
banderola one love
Anglia și Țara Galilor renunță la banderola „One Love” pentru Campionatul Mondial din Qatar, de teama sancțiunilor. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Anglia și Țara Galilor au renunțat la ideea de a purta banderolele „One Love” la meciurile de luni de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, după avertizările FIFA privind sancționarea căpitanilor celor două echipe. 

Căpitanii celor două echipe intenționau să poarte banderole „One Love”, care promovează incluziunea și drepturile LGBTQ+ în Qatar, o țară care incriminează relațiile între persoane de același sex.

„FIFA a fost foarte clară că va impune sancțiuni sportive dacă căpitanii noștri poartă banderole pe terenul de joc”, se arată într-un comunicat comun al Asociațiilor de Fotbal din Anglia, Țara Galilor, Belgia, Danemarca, Germania, Țările de Jos și Elveția, potrivit SkyNews.

„Ca federații naționale, nu ne putem pune jucătorii într-o poziție în care ar putea înfrunta sancțiuni sportive, inclusiv avertismente, așa că le-am cerut căpitanilor să nu încerce să poarte banderole în meciurile de la Cupa Mondială FIFA”.

Echipele au spus că sunt pregătite să „plătească amenzi care s-ar aplica în mod normal în cazul încălcării regulamentului echipamentelor”, dar „nu pot pune jucătorii în situația în care ar putea fi avertizați sau chiar forțați să părăsească terenul de joc”.

„Suntem foarte frustrați de decizia FIFA, care credem că este fără precedent – ​​am scris FIFA în septembrie informându-i despre dorința noastră de a purta banderola One Love pentru a sprijini activ incluziunea în fotbal și nu am primit niciun răspuns”, a adăugat comunicatul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Anglia și Țara Galilor își încep, luni, traseul în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, și odată cu meciuile lor ar putea începe și disputele în Qatar. Căpitanii celor două echipe au plănuit să sfideze regulile și să poarte banderole multicolore „One Love”, deși FIFA i-a avertizat că vor fi sancționați.

Căpitanii celor două echipe, Harry Kane (Anglia) și Gareth Bale (Țara Galilor) intenționează să poarte banderole „One Love”, care promovează incluziunea și drepturile LGBTQ+ în Qatar, o țară care incriminează relațiile între persoane de același sex, potrivit SkyNews.

Se pregateste o dispută după ce s-a sugerat că arbitrii nu ar avea altă opțiune decât să-i avertizeze pe căpitanii care poartă banderola „OneLove” în Qatar.

FIFA a cerut ca toți căpitanii să poarte o banderolă diferită în fiecare zi de meci, promovând mesaje sociale precum „Fotbalul unește lumea”, „Împarte o masă” și „Promovați mișcărea”.

Regulile FIFA privind echipamentul prevăd că: „La turneele FIFA, personalul de meci trebuie să poarte îmbrăcăminte și echipament oficial furnizat de FIFA, inclusiv insignele de eveniment specificate și furnizate de FIFA".

Accesoriile neoficiale, cum ar fi banderolele „One Love”, ar putea fi considerate ilegale, iar jucătorii care le poartă ar putea fi amendați sau ar putea primi cartonașe galbene.

FIFA permite deja celălalt activism planificat al Angliei, jucătorii hotărând să îngenuncheze pentru a evidenția nedreptatea rasială.

Mark Bullingham, directorul executiv al Federației Engleze de Fotbal (FA), a declarat anterior că Anglia este dispusă să fie amendată pentru purtarea banderolei. El a afirmat că este „trist” că mulți fani LGBTQ+ ai Angliei nu au venit în Qatar și că este „foarte important să ne arătăm valorile”.

FA a cerut luna trecută permisiunea FIFA pentru a purta banderola „One Love”, dar nu a primit niciun răspuns.

Managerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat: „Înțelegem că în Premier League cluburile au decis să facă acest lucru doar pentru anumite meciuri, ocazii mari. Credem că aceasta este cea mai mare și credem că este o declarație puternică care va face înconjurul lumii pentru ca tinerii, în special, să vadă că incluziunea este foarte importantă”.

Atât Anglia, cât și Țara Galilor au un statut ridicat în fotbalul mondial, deținând două din cele opt voturi care decid legile fotbalului. Acest lucru le permite să aibă un cuvânt de spus cu privire la ceea ce este permis pe echipament, dar Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal este dominat de cele patru voturi ale FIFA, împreună cu Scoția și Irlanda de Nord, care au câte un loc.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri