VIDEO. Ce a pățit în Rusia un suporter al Marocului după ce a apărut cu un tricou anti-FIFA pe stadion

Data publicării:
meci

Unui suporter marocan i s-a cerut să părăsească teritoriul Rusiei după ce a apărut la un meci al naționalei Marocului de la Campionatul Mondial purtând un tricou cu un mesaj anti-FIFA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fiind dezamăgit de calitatea arbitrajului în meciul Maroc-Portugalia (0-1) de pe 20 iunie, Yassine Omairy, cetățean american cu origini marocane din Orlando, a hotărât să organizeze un protest tăcut, relatează Euronews.

„Arbitrul nu a dat două penaltiuri clare, iar primul gol al lui Cristiano Ronaldo s-a întâmplat după o eroare indubitabilă de arbitraj. Pe durata meciului am observat mai multe decizii incorecte luate împotriva Marocului și am realizat că în spatele acestor greșeli există ceva – fatul că FIFA susține doar echipele mari”, a declarat prin telefon Osmairy pentru Euronews.

Atât de mare i-a fost supărarea, încât Yassine a hotărât să își amâne plecarea spre SUA, pentru a participa la meciul final din grupă al Marocului, care avea să întâlnească pe 25 iunie Spania (2-2) pe stadionul din enclava Kaliningrad.

Înainte de meci, suporertul a printat câteva tricouri cu slogaul „Să-ți fie rușine, FIFA” și a cumpărat banderole negre ca să le distribuie fanilor marocani din tribune.

Pe stadion, după ce a refuzat să se dezbrace de tricoul anti-FIFA la cererea unui angajat din serviciul de protecție, a fost abordat de trei ofițeri de poliție care i-au cerut să pună capăt protestului.

Chiar dacă a acceptat să părăsească stadionul, polițiștii l-au dus la o secție unde, susține Yassine Omairy, i-ar fi confiscat pașaportul și telefonul până la finalul partidei.

„După meci m-am dus să-mi ridic pașaportul și mi-au ordonat să părăsesc țara cât mai curând posibil. Nu voi uita această experiență, deoarece am fost tratat nedrept”, a mai afirmat bărbatul pentru Euronews.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri