Cum ar putea arăta noua Sală Polivalentă a Bucureștiului. Viziunea ministrului Sportului

Data actualizării: Data publicării:
ciclist pe bicicleta in viteza pe un velodrom
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a prezentat la Digi24 cum ar putea arăta noua sală polivalentă a Bucureștiului. Foto: Getty Images

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a prezentat, la Digi24, cum ar putea arăta o nouă Sală Polivalentă în București. Acesta a spus că lucrează la strategia pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din România, care ar trebui să fie gata până în decembrie, iar bazându-se pe asta autoritățile să poată construi facilitățile necesare la nivel național.

“În țară se construiesc foarte multe polivalente. Dar e un semn foarte bun că deja Sibiul, Craiova au venit la mine și mi-au cerut părerea. «Uite, vrem să construim această bază sportivă. Ce să construim aici?». De foarte multe ori, un primar n-are de unde să știe ce sport trebuie să facă acolo.

Am discutat cu el (primarul Bucureștiului – n.red.) și cu siguranță o să avem o colaborare bună. Trebuie să avem și polivalente și patinoare și bazine de înot în București. Acesta este planul.

La momentul actual, când totul este lăsat așa...nu există o linie, o strategie...până în decembrie am fost o bancă care finanțam aceste cluburi, DJTS-uri, federații și frumos ne retrăgeam în banca noastră, fiecare își vedea de treaba lor și eram uitați. Nu putem să lucrăm așa. Aceste organizații, fiecare își face planul lui cum vrea. Trebuie să avem un plan comun și fiecare să servească acest plan comun”, a declarat Eduard Novak.

Ministrul spune că în 2021 va fi gata planul de dezvoltare a infrastructurii sportive.

“Avem termen până în decembrie, dar vrem să finalizăm până în septembrie – octombrie ca să avem deja, să treacă prin Guvern, prin Parlament și să intre de anul viitor”, spune acesta.

Totodată, el a spus cum ar dori să arate o nouă Sală Polivalentă în București.

“Sală polivalentă cu velodrom, înăuntrul velodromului o pistă de atletism de 200 de metri și înăuntrul pistei de atletism îți rămâne loc pentru orice alte sporturi – baschet, volei, judo, handbal...orice vrei”, a explicat oficialul din Guvern.

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a promis o nouă sală polivalentă. Proiectul a fost făcut pentru o arenă în valoare de 138 de milioane de euro, ce ar trebui să aibă 20.000 de locuri, parcare subterană şi să fie omologată pentru toate competiţiile internaţionale. Însă acest proiect nu s-a materializat.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri