Becali: CSU Craiova ar trebui exclusă din LPF. Fac plângere la DNA

Data actualizării: Data publicării:
gigi becali

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, acuză CSU Craiova de desconsiderarea competiţiei, pentru că a folosit mai mulţi jucători tineri în meciul cu FC Viitorul, precizând că i-a reclamat pe olteni la FRF şi la UEFA. Totodată, Becali cere excluderea CSU Craiova din LPF.

 „Nu se face aşa ceva. Părerea mea este că trebuie să ia măsuri şi liga, şi federaţia, şi UEFA. Nu poţi chiar să faci ce vrei la fotbal. Când eşti la fotbal, eşti într-o asociaţie de 14 (echipe) nu eşti tu singur pe tarla să semeni grâu şi porumb cum vrei tu. Dacă eşti în casă cu 14 oameni, nu faci doar ce vrei tu. Probabil în regulament se stipulează despre desconsiderarea competiţiei, dar probabil nu sunt în regulament mai multe sancţiuni pentru că nu s-a gândit nimeni că cineva poate să facă aşa ceva, să aibă o asemenea obrăznicie. Părerea mea este că trebuie penalizaţi, de către noi, cei 14. Eu i-am spus lui Vali (Argăseală) să facă hârtie şi la UEFA, şi la federaţie. Nu vreau să se comenteze în niciun fel Viitorul, da? Viitorul a câştigat, să fie sănătoşi. Nu vreau să discut nimic despre Viitorul şi despre Hagi. N-au nicio vina. Aici este vorba despre nişte oameni care cred că pot veni într-o asociaţie de 14 şi pot face cum vor ei. Că vezi, Doamne, că vor să valorifice nişte copii. Nu, aici este competiţie care trebuie respectă şi trebuie respectaţi toţi membri asociaţiei. Dacă nu, ieşi afară din asociaţie!”, a declarat Becali, pentru ProTV, potrivit sport.ro.

Becali cere excluderea clubului craiovean din LPF: „Îi dau dreptate lui Marcel Popescu, este şi vina noastră că am ajuns în situaţia asta dar ei nu au vreo scuză. Nu există să se menajeze peste 10 zile. Aici lucrurile sunt evidente. Nici pe bancă nu aveau titulari, erau nişte copii care am înţeles că sunt mai buni decât aia pe care i-au băgat. Nu se face aşa ceva! Asociaţi de felul acestuia trebuie daţi afară. Trebuie băgat la ligă (pe ordinea de zi), dat în Comitetul Executiv al ligii şi la Adunararea Generală şi să fie excluşi. Du-te tata în divizia B şi joacă acolo şi batjocoreşte acolo. Repet, n-am nimic cu Viitorul, să se înţeleagă. Aşteptăm reacţia ligii, i-am zis lui Vali să facă şi la UEFA pentru că oamenii ăştia nu merită să stea într-o asociaţie. Se poate întâmpla şi cu o echipă mică în playout, la retrogradare o echipă să nu mai joace ultimele 2-3, să pună copiii că nu mai au de joace.”

Gigi Becali consideră că i se aduce un prejudiciu prin modul în care a procedat CSU Craiova, iar acest lucru înseamnă corupţie, în opinia lui.

„Nu am niciun fel de problemă dacă CFR nu are cea mai bună echipă, nu zic asta pentru că nu poţi să ceri altora să lupte pentru mine, nu poţi să ceri CFR-ului să îşi dea viaţă pe teren. Dar nu să bagi copii de 17 ani, asta cer, nu accept. Nu-i condamnam dacă băgau rezervele, asta era. Dar cu rezervele, nu cu copii. Nu cred că CFR va face aşa ceva. Nu vor face aşa ceva, nu ştiu dacă ei îşi vor da viaţă pe teren când nu mai au obiectiv, că de aia am dat atunci cu Universitatea Cluj, nu mai aveau niciun obiectiv de asta am vrut să-i motivez. Sau e preferabil să bagi juniorii? Nu este desconsiderarea competiţiei, este chiar corupţie! Cum spune în lege că nu faci ce ar trebui să faci că să aduci cuiva un prejudiciu, atunci este corupţie”, a spus Gigi Becali.

Formaţia FC Viitorul a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa CS Universitatea Craiova, în etapa a IX-a a play-off-ului, şi a revenit pe primul loc în Liga I. În acest meci, antrenorul Gheorghe Mulţescu a folosit câţiva jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon. 

FC Viitorul are 41 de puncte în clasament, cu două mai multe ca Dinamo, şi trei mai multe ca FCSB, care joacă, luni, în deplasare, cu Astra.

În ultima etapă vor avea loc meciurile Dinamo-Astra, FCSB - CSU Craiova şi FC Viitorul - CFR Cluj, sâmbătă, 13 mai, de la aceeaşi oră, 20:00.

Becali le promite „război” craiovenilor: Nu-i las aşa, fac plângere la DNA

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, le promite conducătorilor CSU Craiova că nu se va lăsa până nu vor fi sancţionaţi pentru că au folosit jucători care nu au mai evoluat în Liga I în meciul cu FC Viitorul. Becali a spus că va face plângere la DNA împotriva CSU Craiova. El i-a acuzat şi pe jucătorii de la CFR, de non-combat în meciul cu Dinamo, dar spune că nu are probe în acest caz.

„Eu cred că o să luăm titlul, că Dumnezeu nu doarme. Dar ce s-a întâmplat aseară nu este aşa de simplu. Noi demonstrăm cu probe că acei patru jucători nu au fost niciodată pe bancă rezerve şi ceea ce au făcut ei este rea credinţă şi au adus prejudiciu unei societăţii. Abuz în serviciu şi rea credinţă. O să ne adresăm şi la Comisia de Etică a federaţiei şi la UEFA şi la organele statului, că aici vorbim de prejudiciu. O să mergem şi la DNA. Acuzăm nedreptatea, minciuna şi reaua credinţă. Nu contează ce o să facem noi diseară, contează ce au făcut ei aseară. Noi o să propunem să fie scoşi din competiţie. Nu mă mai interesează decât problema de aseară. Să-i arăt eu lui nenea Rotaru că aici nu este pe tarlaua ANRP-ului, aici e Liga Profesionistă de Fotbal. Cu CFR nu putem dovedi (n.r. - că nu şi-ar fi apărat corect şansele cu Dinamo), dar ce a fost aseară putem dovedi. După ce că v-a băgat în Diviza B abuziv, că nu sunteţi voi Universitatea Craiova şi veniţi şi vă bateţi joc, că sunteţi olteni şi trebuie să jucăm cum vreţi voi. Şi o să vedeţi că o să existe consecinţe în asta, că nu-i las aşa”, a declarat Becali, la Digi Sport.

El a precizat că la anul îşi va face echipă astfel încât să fie campion încă de la primele meciuri din play-off: „Ce s-a întâmplat acum mi-a dat semnalul că trebuie să fac echipă. În play-off, normal, Steaua are duşmani şi se întâmplă ce se întâmplă. Trebuie să fiu campion imediat după intrarea în play-off, după primul, al doilea şi al treilea meci. Asta o să fac eu de la anul. Mai înţeleg un non-combat, cum a făcut CFR-ul, au jucat cum a jucat nu şi-au dat viaţa, cum spunea Marcel Popescu, nu-şi scot ochii din orbite. Nu aveam pretenţia asta, dar nu să pui patru copii pe teren, că nu-ţi baţi joc de noi, că nu eşti la tine acasă, în Oltenia, aici eşti la Liga Profesionistă de Fotbal, unde joci cu oameni care au băgat milioane.”

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri