Tinerii internaționali de la Dinamo, acuzați că au băut în cantonament

Data actualizării: Data publicării:
fotbal1

Jucătorii dinamovişti Ionuţ Nedelcearu, Alin Dudea, Patrick Petre şi Vlad Olteanu, ultimul împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe, au comis abateri grave de la regulamentul de ordine interioară în timpul zborului spre Spania, acolo unde va avea loc un cantonament al lotului României U21, a anunţat, miercuri, site-ul FRF.

fotbal1

ACTUALIZARE 15:00 - Oficialii grupării Dinamo Bucureşti au decis, miercuri, ca jucătorii Ionuţ Nedelcearu, Patrick Petre şi Alin Dudea să fie trimişi la echipa a doua, după ce au comis abateri disciplinare grave la naţionala de tineret a României, se arată într-un comunicat al FC Dinamo.

„În urma abaterilor disciplinare confirmate de Federaţia Română de Fotbal la reprezentativa Under 21 a României, fotbaliştii dinamovişti Ionuţ Nedelcearu, Patrick Petre şi Alin Dudea se vor pregăti alături de echipa secundă a clubului din Ştefan cel Mare până la o decizie ulterioară. De asemenea, cei trei jucători dinamovişti şi Vlad Olteanu, transferat temporar la divizionara secundă Sepsi Sfântu Gheorghe, vor fi sancţionaţi şi financiar”, se arată în comunicatul FC Dinamo.


 

ACTUALIZARE 11:25 - Chiar dacă încă nu a fost anunţată, decizia lui Daniel Isăilă ar fi scoaterea „băutorilor” din lot şi trimiterea la echipele de club. Se pare că ar fi vrut să o facă pe loc, dar ar fi însemnat să-i lase pur şi simplu în aeroport. Li se vor cumpăra bilete de avion şi apoi vor părăsi echipa. Astfel, naţionala U21 va continua cantonamentul în Spania cu 21 de fotbalişti, scrie digisport.ro.


 

Conform unor surse din cadrul lotului, fotbaliştii au cumpărat băutură din duty-free, de la Bucureşti, şi au consumat-o în avion. Înainte de plecarea spre Spania, selecţionerul Christoph Daum i-a anunțat pe tinerii internaționali că îi urmărește, iar cei mai valoroși se vor putea alătura în curând primei reprezentative.

Federația Română de fotbal a emis marți noaptea un comunicat în care a recunoscut incidentul şi a anunţat că miercuri vor fi anunţate măsurile:

„După sosirea în Spania, selecționerul reprezentativei Under 21, Daniel Isăilă, a constatat abateri disciplinare grave din partea unora din jucătorii pe care i-a convocat pentru cantonamentul din Spania. Astfel, Ionuț Nedelcearu, Alin Dudea, Patrick Petre (toți de la Dinamo) și Vlad Olteanu (Sepsi OSK) au încălcat regulamentul echipei naționale Under 21 încă din debutul acestui stagiu de pregătire.
Staff-ul tehnic al selecționatei Under 21, alături de staff-ul primei reprezentative și coordonatorii loturilor naționale, împreună cu conducerea Federației Române de Fotbal, consideră că performanța nu poate fi concepută dacă există astfel de abateri, total străine de conduita unor jucători de fotbal.

Decizia staff-ului U21 în urma acestei abateri va fi comunicată miercuri, 22 martie.

Marți seară, selecționata U21 a ajuns în Spania, la San Rogue, acolo unde are programat un stagiu de pregătire ce cuprinde două jocuri amicale, cu Rusia, pe 24 martie, și cu Danemarca, pe 27 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri