CHELSEA – STEAUA. Ramires, ucenicul de zidar ajuns vedetă în Anglia

Data publicării:
1403ramires-54726

I se spune „Bugs Bunny”, pentru pasele precise precum cele din Space Jam, „Kenyanul albastru”, pentru cursele sale interminabile sau „Rambo”, pentru spiritul său de luptător.

Unul dintre jucătorii de bază de la Chelsea, brazilianul Ramires, a venit la echipa londoneză acum doi ani, când Chelsea a plătit 22 de milioane de euro Benficăi.

Spiritul de luptător i se trage de la o copilărie dificilă. Ramires s-a născut în Barra de Piraí, o aşezare săracă din statul Rio de Janeiro. Familia sa, compusă din 12 persoane, locuia într-o casă modestă, cu doar două camere. Ramires dormea în acelaşi pat împreună cu doi fraţi, printre care Maicon. Mai în vârstă decât jucătorul lui Chelsea, acesta l-a luat sub aripa sa şi l-a tratat ca pe un fiu.

„Eu eram mult mai slăbuţ, dar el cumpăra totdeauna haine care îi erau strâmte, tocmai ca să le pot purta şi eu”, își amintește Ramires.

La vârsta de 15 ani, Ramires a intrat ucenic la un zidar, pentru a învăţa o meserie. totuşi, a continuat să joace fotbal la echipa locală, iar norocul i-a surâs. A început să joace din ce în ce mai bine şi a ajuns la Cruzeiro şi, în 2009, a debutat la echipa naţională.

„Eu consider echipa naţională ca fiind cel mai bun moment al meu. Este punctul culminant al carierei mele de fotbalist. Pentru mine, nu există ceva mai important decât să joc pentru naţionala Braziliei”, mai spune jucătorul lui Chelsea.

Ramires nu a jucat în meciul tur cu Steaua, deoarece a fost menajat de antrenorul Rafa Benitez pentru jocul cu Manchester United. În jocul de astăzi, brazilianul ar putea să revină printre titularii echipei de pe Stamford Bridge.

Chelsea – Steaua este diseară, de la 22.05, în direct pe DigiSport 1. În tur, roș-albaștrii au câștigat cu 1-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri