Ciprian Marica: Se impune schimbarea lui Christoph Daum

Data actualizării: Data publicării:
176688 176688 marica ziua nationala 1

Fostul internaţional Ciprian Marica a declarat, marţi, că se impune schimbarea selecţionerului Christoph Daum, după ce echipa naţională a României a remizat, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Danemarcei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

313498 313498 marica gol

După părerea mea se impune schimbarea selecţionerului. Eu am fost un susţinător al lui Daum, dar nu văd acea schimbare de care se vorbeşte. Ne minţim că va fi bine, dar nu văd nicio schimbare. Nu e întâmplător că Daum era ieşit din calculele tuturor de câţiva ani. Răbdarea are şi ea limitele ei. Nu ştiu de ce ar mai continua dacă nu merge la Mondiale. Un  antrenor român ar fi putut face mai mult decât Daum. Avem antrenori români care îi pot lua locul în orice moment la naţională. Ideea de joc e o problemă, eu nu prea văd ce jucăm”, a spus Marica.

Întrebat dacă ar trebuie să fie o schimare şi la conducerea Federaţiei Române de Fotbal, Marica a răspuns: „Se spune că peştele... (n.r. - peştele de la cap de împute). E o problemă. Mă feresc să folosesc cuvinte urâte. Ei încearcă dar nu văd decât promisiuni. Văd o campanie foarte bună de promovare, dar nu văd o strategie cu cluburile, o implicare la nivel înalt. Văd doar promisiuni care nu schimbă cu nimic fotbalul românesc”.

Ciprian Marica s-a arătat deranjat de declaraţia selecţionerului coform căreia Keşeru este ajutat de jucătorii brazilieni să marcheze multe goluri în campionatul Bulgariei: "M-a deranjat şi declaraţia lui Daum care a spus că golurile lui Keşeru le fac brazilienii în Bulgaria. Păi ştia asta dinainte de convocare, nu cred că trebuie găsit Keşeru ţap ispăşitor".

Fostul atacant a afirmat că nu s-ar pripi cu prelungirea contractului lui Christoph Daum. "Cred că naţionala ne-a dezamăgit pe toţi, dar avem în continuare şanse matematice să ne calificăm chiar şi dacă vom pierde în Polonia. Ceea ce e trist este că vedem un antrenor care testează foarte multe sisteme, dar care are în continuare probleme de adaptare. Nu se vede o idee clară în jocul nostru şi asta e cel mai îngrijorător. Am înţeles că se doreşte prelungirea contractului, dar eu nu m-aş pripi. Cert e că România trebuie să arate altfel, o altă faţă. Pe lângă faptul că nu înscriem, nu arătăm o idee de joc, nu ţinem de minge. în ritmul ăsta e greu să ne calificăm", a precizat Marica.

Ciprian Marica aşteaptă o reacţie din partea Stelei în derbiul cu Dinamo, după ce "roş-albii" au dominat ultimele întâlniri: "Toţi aşteptăm o partidă frumoasă pentru că Dinamo domină derbiul în ultima vreme şi aşteptăm o reacţie şi din partea Stelei. Cred că vom vedea o partidă altfel până acum. Echipa care va gestiona mai bine presiunea va câştiga. Reghecampf a demonstrat că poate face treabă la echipă, că are forţa să schimbe ceva".

Ciprian Marica, împreună cu foştii fotbalişti Helmuth Duckadam, Dănuţ Coman, Iulian Miu, Nana Falemi, Florentin Dumitru, Daniel Opriţa, Martin Tudor, Tibor Selymes şi cu fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu, au fost prezenţi la şcoala Tudor Arghezi în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel". Sportivii au jucat fotbal cu copii, au acordat autografe şi au participat la o şedinţă foto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri