Din cauza retrocedărilor, o echipă promovată în Liga 1 rămâne fără stadion și bază

Data actualizării: Data publicării:
minge fotbal lpf.ro

Stadionul Juventus și baza de antrenament a clubului proaspăt promovat în Liga I au fost câștigate în instanță de o femeie, astfel că Primăria Capitalei este obligată să emită dispoziție de restituire. În total circa 20 de hectare din zona Fundeni vor trebui restituite printre care Parcul Motodrom, un teren concesionat Universității Lumina, mai multe străzi, trotuare și spații verzi.

Femeia a reuşit să convingă instanţa că acestea au aparţinut tatălui ei şi au fost preluate abuziv în perioada regimului comunist, iar ea este moştenitoarea acestuia. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat marţi, pentru News.ro, că motivarea hotărârii Tribunalului Bucureşti nu a fost până în prezent comunicată municipalităţii, care va ataca cu apel decizia din 10 aprilie.

Dacă decizia va rămâne definitivă, terenuri în suprafaţă de aproape opt hectare, printre care şi stadionul Juventus Colentina, vor fi restituite în natură, iar pentru Parcul Motodrom şi pentru celelalte terenuri care sunt în prezent ocupate cu construcţii va primi despăgubiri, scrie News.ro.

În decembrie 2011, Ilieana Clara Constanţa Mihăescu a cerut la Tribunalul Bucureşti, în baza Legii 10/2001, să oblige Primăria Capitalei să îi restituire mai multe terenuri din cartierul Colentina, printre care opt hectare din Parcul Motodrom şi terenul concesionat de municipalitate clubului Juventus, pe care se află stadionul şi baza de antrenament a echipei de fotbal.

După mai bine de cinci ani de judecată, în 10 aprilie 2017, instanţa a admis cererea şi a obligat Primăria Capitalei să restituie în natură mai multe imobile, respectiv:

De asemenea, instanţa a obligat Primăria Capitalui să stabilească, în termen de 30 de zile de la data pronunţării unei hotărâri irevocabile în această cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri