Dosare penale după violențele de la meciul Dinamo-Steaua din weekend și amenzi de 125.000 de lei

Data publicării:
violente pe stadion
Violente la meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti. FOTO: Inquam Photos / Stefan Constantin

Anchetatorii au deschis sosare penale după violențele de la meciul dintre Dinamo - Steaua care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Jandarmii au identificat mai multe persoane care au fost scancționate după ce s-au luat la bătaie cu jandarmii în timpul partidei. Unii dintre suporteri nu vor mai avea voie pe stadion. 

Jandarmeria Bucureşti a aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 125.050 lei şi au întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârşirea unor infracţiuni de către 19 suporteri la meciul de fotbal dintre FC Dinamo şi CSA Steaua.

Potrivit Jandarmeriei, au fost întocmite opt acte de constatare pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, unul pentru violenţă cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare şi un act de constatare pentru "ultraj", "distrugere" şi "tulburarea ordinii şi liniştii publice", acestea fiind înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, până în acest moment, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.050 lei: 62 de sancţiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare şi 13 sancţiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

"De asemenea, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive similare", arată sursa citată, potrivit Agerpres.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri