Explicațiile lui Contra, după 0-3 cu Olanda

Data actualizării: Data publicării:
contra

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de formaţia Olandei cu scorul de 3-0, marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci amical.

Olanda, echipă care a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, s-a impus fără drept de apel, prin golurile marcate de Memphis Depay (47), Ryan Babel (56) şi Luuk de Jong (81). Aceasta este prima înfrângere pentru selecţionerul Cosmin Contra în patru meciuri.

La final, selecţionerul a analizat la cald cauzele eşecului, însă a păstrat o notă optimistă. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere rezultatele de până acum ale tricolorilor în mandatul său.

„Am făcut greşeli foarte mari în a doua repriză, le-am permis să centreze. Au avut trei ocazii şi ne-au dat trei goluri. Noi nu am reuşit să concretizăm ocaziile pe care le-am avut. Dar de asta sunt amicalele să punem la punct anumite lucruri şi să văd pe ce jucători mă voi baza în continuare”, a spus tehnicianul, potrivit Digi Sport.

„Am zis înaintea meciului că Olanda, chiar dacă nu a avut rezultate, ratând calificarea la două turnee la rând, rămâne o echipă redutabilă. Depay, Blind, Strootman sau Babel joacă toţi la echipe mari. Dar eu cred că am făcut o primă repriză bună, în care am jucat de la egal la egal. În repriza secundă, am luat gol repede şi asta ne-a dat peste cap”, a adăugat selecționerul.

Întrebat de ce a făcut atât de multe modificări faţă de partida cu Turcia, Contra a dezvăluit că a fost un risc asumat. A vrut să vadă cât mai mulţi fotbalişti la lucru şi să îşi facă o idee concretă cine şi cum poate ajuta pe termen mediu şi lung naţionala.

„Mi-am asigurat acest risc de a vedea mai mulţi jucători, puteam să mă bazez pe cei care au jucat împotriva Turciei şi probabil am fi arătat altfel”, a mai spus selecţionerul.

Dacă în mandatul lui Daum înfrângerile nu erau văzute un capăt de lume, jucătorii apărând senini la flash interviuri, de această dată atitudinea a fost total diferită.

„Jucătorii sunt supăraţi, vor să câştige fiecare meci. Aţi văzut că atitudinea lor s-a schimbat, îşi doresc foarte mult să arate ce pot şi să îi facă fericiţi pe suporteri. Mai avem în martie o acţiune, voi dori să aduc jucători tineri atunci. Sigur îi voi vedea la lucru pe toţi la care mă gândesc”, a explicat Contra, pentru ca apoi să adauge că o asemenea atitudine nu poate însemna decât un motiv de bucurie. Jucătorii îşi doresc să obţină maximum de la fiecare partidă şi tratează fiecare confruntare ca şi cum ar fi ultima: „Văd naţionala bine, chiar dacă azi am pierdut. Nu ne place să pierdem şi sunt convins că suntem pe drumul bun”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri