FCSB-Vitoria Guimaraes, scor 0-0, în manșa tur a play-off-ului Europa League. Ce a declarat Gigi Becali după meci

Data actualizării: Data publicării:
florinel coman
Foto: Sport Pictures

FCSB și Vitoria Guimaraes au remizat, joi seară, scor 0-0, în manșa tur a play-off-ului Europa League. Partida s-a disputat pe Stadionul „Marin Anastasovici”, din Giurgiu.

Cea mai mare ocazie a celor de la FCSB i-a aparținut lui Florin Coman, în minutul 23, care a trimis în bară din interiorul careului. Tot Coman a mai ratat o șansă importantă pentru vicecampioana României, cu patru minute înainte de pauză, însă portarul Douglas a respins.

După pauză, ocaziile importante au lipsit de ambele părți, iar partida dintre FCSB și Vitoria Guimaraes s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

Citiți aici detalii despre desfășurarea partidei.

Manșa retur dintre Vitoria Guimaraes și FCSB va avea loc joi, 29 august, în Portugalia.

FCSB: Bălgrădean - Creţu, Planic, Soiledis, Panţîru - O. Popescu, Pintilii (cpt.) (Oaidă 66), Vînă (Gnohere 60) - M. Roman (A. Popa 46), F. Tănases, F. Coman
Guimarães: Douglas (cpt.) - Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin - Pêpê, Al Musratis, Andre Almeida (Poha 62) - Rochinha (Rafa Soares 66), Duarte da Silva (Guedes 75), Davidson.

Gigi Becali, sigur de calificare: Dacă ăștia ne dau nouă gol, îmi tai capul

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a afirmat, joi noaptea, după prima manşă a play-off-ului Europa League, încheiată 0-0, că e sigur că formaţia sa se va califica în grupele competiţiei europene, Vitoria Guimaraes nefiind în stare să marcheze nici măcar un gol, relatează Agerpres.

„O să îi batem acolo, e o echipă prea înceată, nu au nici valori, nu e o echipă care să ne poată învinge pe noi. Acum nu mai am emoţii. Ei nu pot marca gol. Oricine era în poartă nu avea ce apăra. Poate sunt eu prea obiectiv, prea prost, dar ăştia nu ne pot da nouă gol, nu au cum, nu au cu cine. Trei zile dacă jucăm cu ei, nu ne pot da gol. Ăştia nici n-au mişcat nimic, nu au putut să lege trei pase. Dacă ăştia ne pot marca nouă gol, eu mă spânzur, îmi tai capul. Suntem trei clase peste ei, nu au nicio viteză de joc. Şi eu dacă jucam fundaş central nu puteau să dea ăştia gol. 99% calificare, 1% ghinion”, a declarat Becali la televiziunea ProX.

Oficialul FCSB a precizat că va mai transfera încă doi jucători în următoarea perioadă, pentru că are nevoie în meciurile pe care echipa sa le disputa în grupele Europa League, fiind sigur de calificare: „O să mai aducem vreo doi jucători, o să mai aducem fundaşi centrali, pentru că o să avem şase meciuri de jucat în Europa, suntem calificaţi. Cum să nu fim calificaţi, asta e echipă care să ne bată pe noi? Niciodată în viaţa ei. Dacă aveam echipa întreagă acum era 3-0, 4-0”.

Noul antrenor al FCSB este Bogdan Vintilă

Gigi Becali a anunțat, joi seară, că Bogdan Vintilă (47 de ani) este noul antrenor al echipei FCSB. Finanțatorul spune că a contat foarte mult faptul că tehnicianul a lucrat alături de Gheorghe Hagi.

„Mâine (n. red. - vineri), la 10:15, o să vedeți noul antrenor. Nu mai e secret. Bogdan Vintilă este. Nu m-am sfătuit cu Hagi, dar a contat foarte mult că a fost elevul lui Hagi. Vreau să joace filosofia lui Hagi. Așa i-am zis! Antrenament, antrenament, antrenament. Nu mai știu nimic altceva decât antrenament. Așa mi-a zis Hagi, că așa face el. Numai antrenament. Că eu am întrebat dacă face injecție cu fotbal. Nu, face antrenament! Pe majoritatea jucătorilor noștri, Vintilă îi cunoaște de la Viitorul. Am și vorbit cu Tănase înainte, l-am întrebat, a zis că are filosofia lui Hagi. Muncă, muncă, antrenament”, a spus Becali la ProX, citat de Mediafax.

FCSB a început sezonul cu Bogdan Andone în funcția de antrenor, însă acesta a demisionat după eșecul cu Alașkert, din Europa League, scor 2-3. În locul său, interimatul a fost asigurat de Vergil Andronache.

În cariera sa, Bogdan Vintilă a fost antrenor secund la Concordia Chiajna, Galatasaray, FC Viitorul, și antrenor principal la FC Viitorul, România U17, FC Voluntari și Metaloglobus.

(text: Mediafax, Agerpres)

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri