Feroe-România 0-3. Cosmin Contra este mulțumit, dar se gândește cu cine să-l înlocuiască pe Chiricheș în meciul cu Norvegia

Data actualizării: Data publicării:
cosmin contra
Cosmin Contra

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, sâmbătă, după partida din preliminariile EURO 2020 dintre Insulele Feroe și România, scor 0-3, că este mulțumit pe deplin de elevii săi.

„Am obținut un rezultat bun ce ne ține în cursa calificărilor. Sunt trei puncte meritate. Am dominat întreg meciul. Băieții au încercat până în ultimul moment. Am reușit trei goluri și mă bucur enorm”, a fost prima declarație a antrenorului naționalei.

Victoria României a venit însă pe final de partidă, iar Cosmin Contra a analizat ce s-a întâmplat: „Florin Andone putea marca în prima repriză. Avem probleme când întâlnim apărări foarte aglomerate. Nu a fost ușor”.

Antrenorul a dezvăluit ce le-a spus elevilor săi la pauză, când scorul era alb. „Am încercat să îi fac să fie lucizi. Le-am zis la pauză că feroezii vor cădea din punct de vedere fizic. Le-am spus să fie calmi și să aibă răbdare”.

Vestea proastă a acestui meci este accidentarea lui Vlad Chiricheș, iar antrenorul va trebui să se gândească la un înlocuitor pentru partida de marți cu Norvegia. „Se pare că Vlad Chiricheș are o ruptură. Vom decide în seara asta pe cine vom convoca. Probabil Cristea și Burcă. Keșeru are un cârcel sau o contractură. Nu este la fel de grav ca la Chiricheș. Sper sa câștigăm cu Norvegia. Băieții au jucat consistent. Sunt mulțumit de ei. M-aș bucura enorm să ne calificăm”, a declarat Cosmin Contra, citat de Mediafax.

România s-a descurcat greu în Insulele Feroe. Florin Andone a ratat singura ocazie clară de gol a primei reprize, iar Tătăruşanu i-a salvat pe tricolori la ocazia mare a feroezilor. Tricolorii au terminat prima parte a meciului fără gol, dar şi fără Chiricheş, care s-a accidentat şi a cerut schimbarea cu zece minute înainte de pauză. România a atacat în repriza a doua, dar Stanciu şi Puşcaş nu au găsit drumul spre gol. Atacantul lui Reading a marcat însă golul care i-a salvat pe oamenii lui Contra de ruşine: Puşcaş a înscris pentru 1-0 din pasa lui Stanciu. Tricolorii au mai înscris de două ori până la final. Două rezerve au stabilit scorul final: Mitriţă s-a descurcat excelent în careu, iar Keşeru a închis tabela la 3-0 pentru România. Atacantul lui Ludogoreţ i-a dat emoţii mari lui Contra. S-a accidentat şi a devenit incert pentru meciul cu Norvegia de la Bucureşti.

Peste 30 de mii de copii vor susține Naționala României marți, la meciul cu Norvegia. Este decizia luată după ce UEFA a închis porțile Arenei Naționale în urma incidentelor de la meciurile cu Spania și Malta. Copiii vor fi însoțiți de profesorii lor.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri