Italia nu-și revine după „apocalipsa” fotbalului. „E daună economică, dar și una socială”

Data publicării:
buffon

Italienii fierb după ce echipa naţională de fotbal a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, prima dată în ultimii 60 de ani. Chiar dacă antrenorul a fost demis, preşedinţii cluburilor şi temperamentalii suporteri cer schimbări şi la Federaţie. Iată care este atmosfera la Milano, surprinsă de corespondentul Digi24 în Italia, Sergiu Balaban.

„Şi se termină aici. Cea mai tristă seară din fotbalul nostru, din fotbalul italian”, așa a încheiat partida un comentator din peninsulă.

Italienii retrăiesc parcă în buclă coşmarul serii de luni seara, când Squadra Azzurra a ratat calificarea la campionatul mondial.

Ce vedeți în spatele meu este ceea ce italienii au numit templul fotbalului. Este cel mai încăpător stadion din Italia cu peste 80.000 de locuri, unde joacă două mari echipe de club ale Italiei, unul foarte renumit, stadionul din San Siro, locul unde Italia înregistrează cel mai mare eşec din ultimii 60 de ani, unde drumul către CM Rusia se sfârşeşte”, relatează Sergiu Balaban, corespondent Digi24 în Italia.

Eşecul Italiei este comparat cu o apocalipsă a sportului rege.

- Trebuie refondat totul, de la bază.

Ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018 nu este doar o problemă de orgoliu, ci şi una economică în Italia. Celebră în toată lumea, Gazetta Dello Sport şi-a făcut calculele.

Pentru ziare, inclusiv pentru ziarul nostru, a nu merge la mondiale înseamnă pierderi de milioane. Pentru ziarul nostru o pierdere în publicitate și vânzări de circa șase milioane de euro. Este o daună economică, dar și una socială, pentru că la fiecare patru ani să susții echipa națională înseamnă să strângi națiunea, care de multe ori este dezbinată”, spune Luigi Garlando, jurnalist Gazetta Dello Sport.

Italienii aşteaptă schimbări majore în fotbal după cea mai dură umiliţă suferită de Squadra Azzurra din 1957 încoace. Pentru că ei fără fotbal nu pot trăi.

- Când lipsește fotbalul în Italia, lipseşte aproape tot.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri