Galerie Foto Jandarmeria spune că FRF e vinovată pentru afișarea mesajelor interzise la meciul România-Kosovo

Data actualizării: Data publicării:
ROMANIA_KOSOVO ICON _008_INQUAM_Photos_George_Calin
Jandarmeria Capitalei spune că organizatorul meciului este vinovat pentru incidentele de la România-Kosovo. Foto: Inquam Photos / George Călin

Jandarmeria Capitalei a reamintit, marţi seara, în contextul incidentelor de la meciul de fotbal România - Kosovo, că răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv.

Jandarmeria Capitalei spune că organizatorul meciului este vinovat pentru incidentele de la România-Kosovo. Foto: Inquam Photos / George Călin
Jandarmeria Capitalei spune că organizatorul meciului este vinovat pentru incidentele de la România-Kosovo. Foto: Inquam Photos / George Călin

„Subliniem faptul că, potrivit prevederilor art. 10, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv”, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Marţi seara, conform sursei citate, pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, mai mulţi membri ai unei facţiuni autointitulate de tip „ultras” au folosit materiale pirotehnice interzise, au adresat injurii oaspeţilor, au afişat un banner cu mesajul „Kosovo je Serbija” şi au scandat acelaşi mesaj.

„În urma acestor acţiuni, arbitrul a decis întreruperea meciului pe o perioadă nedeterminată, urmând a fi luate decizii în consecinţă. Reprezentanţii autorităţilor implicate în organizarea şi gestionarea evenimentului sportiv au purtat discuţii cu suporterii gazdă pentru a-i determina să se delimiteze de aceste acţiuni ilegale, iar partida s-a reluat, fiind impusă de către oficiali condiţia ca aceste comportamente ilicite să înceteze. În cazul în care suporterii vor refuza să se conformeze celor menţionate, arbitrii vor decide asupra desfăşurării partidei de fotbal, existând riscul pierderii acesteia la masa verde”, informează Jandarmeria Capitalei.

Meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo, întrerupt în min. 18, la scorul de 0 - 0, din cauza manifestărilor suporterilor români, marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, s-a reluat după o pauză de mai bine de 40 de minute.

Fanii au aruncat în min. 18 cu torţe în spatele porţii kosovarului Arijanet Muric, astfel că arbitrul francez Willy Delajod a decis să întrerupă jocul.

Suporterii au aruncat cu petarde şi au desfăşurat un banner „Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”, la care nu au renunţat în ciuda faptului că Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu au mers să discute cu fanii.

De asemenea, s-a făcut apel la instalaţia de sonorizare ca spectatorii să se comporte în mod civilizat.

Arbitrul a trimis echipele la vestiare peste alte trei minute.

UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost „suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”.

Echipele au revenit pe teren şi jocul s-a reluat după zece minute de încălzire.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri